Sramota Srbije u Đenovi (Video)

Grupa srpskih huligana prekinula je sinoć fudbalski meč u Đenovi između Italije i Srbije igran u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Grupa srpskih huligana prekinula je sinoć fudbalski meč u Đenovi između Italije i Srbije igran u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Meč je prekinut nakon svega sedam minuta igre kada su u teren bačene dve baklje, blizu gola golmana Italije.

Huligane je predvodio nabildovani momak čije je lice bilo prekriveno, u majici Zvezdine navijačke grupe "Četnici sever" i vrlo upadljivim i prepoznatljivim tetovažama na rukama. Kamere su zabeležile da je na stadion uneo i klješta kojima je kidao zaštitnu mrežu. Karabinjeri su svo vreme bili u pripravnosti, ali nisu intervenisali.

Incidenti su počeli 15. minuta pre početka susreta kada su se trojica huligana popela na ogradu i ubacivali dimne bombe i baklje na teren.

Paljena je albanska zastava, a skandiralo se "Kosovo je srce Srbije" i "Ubi pedera". Neki su pokušali i da odlomljenim šipkama razbiju zaštitu od pleksiglasa. Meč je zbog toga kasnio 40. minuta i kada se činilo da se situacija smirila, ista grupa je uslovila novi, konačni prekid.

Na stadionu je bilo nekoliko hiljada navijača Srbije koji su došli iz svih delova zemlje, ali je jedna grupa očigledno bila u Italiji kako bi nastavila sa započetim u Beogradu 10. oktobra.

Zvezdini navijači napali golmana Stojkovića

Prema izveštajima novinara sa lica mesta, tokom dana u gradu nije bilo većih nereda, ali je grupa Zvezdinih navijača uletela u autobus sa srpskim fudbalerima i verbalno napala golmana Vladimira Stojkovića koji je nakon toga odustao od nastupa. Reporter RTS-a Aca Stojanović je preneo kako su ti navijači ušli sa bakljama i pretili mu spremljenim kovčegom i svećama, a teži incident sprečili su Stanković i Žigić. Stojković je nekada branio za Zvezdu, a odnedavno je golman Partizana.

Karadžić: Organizatori su ostali u Beogradu

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, u kratkoj izjavi nakon incidenata u Đenovi, istakao je da su se sve nemile scene odigrale planski.

"Ovo nije napad na reprezentaciju već na državu i instruiran je iz Beograda. Ovo što se desilo je užasno i bojali smo se da će do toga i doći pa smo jer se nekoliko dana govori o tome pa smo i organizatoru nagovestili takvu mogućnost", rekao je Karadžić.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković najavila je borbu protiv huligana koji su poslali slike nasilja u svet. "Grupa ljudi koja sebe predstavlja kao srpske navijače obrukala je ne samo sebe već i čitavu Srbiju. Slike nasilja u Đenovi obićiće čitav svet, što je velika sramota i udar na teško i mukotrpno građeni ugled srpskog sporta i Srbije. Zbog svega ovoga, država mora da se odlučno obračuna sa ovakvim izgrednicima i da odlučno jednom za svagda stane na put nasilju na sportskim terenima".

Poslednja vest: Niko nije uhapšen

B92 je javio da su svi navijači mirno napustli stadion i da karabinjeri nisu nikog uhapsili zbog incidenata na samom stadionu. Danas će se javnosti obratiti čelnici Fudbalskog saveza Srbije i resornog ministarstva.

Moguće je da meč danas bude ponovljen bez prisustva publike, ali je to malo verovatno. Verovatnije je da će biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Italije. Poslednje upozorenje naš savez je od UEFA-e dobio pred sam start Svetskog prvenstva kada su navijači Srbije iz dijaspore pravili incidente u Slovačkoj, pa je moguće da sada, uz sigurnu novčanu kaznu usledi i suspenzija. (S.K.)

  • Zabrinut

    13.10.2010 15:34
    Trebalo bi da FSS povuče reprezentaciju iz daljeg takmičenja , a ne da kažnjavaju igrače , tako što će igrati pred praznim tribinama.Treba da se pročiste tkzv. navijači , pa da opet idemo na stadione sa porodicom. Ne mogu da odvedem dete na stadion , jer su koreografija i rečnik koji dopiru sa tribina neprikladni za njegov kulturni razvoj.
  • neobjektivni posmatrach

    13.10.2010 12:16
    a vi kako te ?
    Skupio se vidim sve znalac do znalca pa ne štedi pljuvačku u svojoj nedoslednosti

    http://www.youtube.com/watch?v=DbvMlVq96tQ&feature=related

    Jedno pojašnjenje za one koje budu gledali klip .
    Utakmica je nastavljena i BH je pobedila sa 2:1 a golman koji je pogođen bakljom je golman Bosne

    Nikakva kazna iz UEFA nije stigla .

    Toliko o temi i kome ovaj prekid najviše odgovara !

    Kakav krem da la krem vojvođanske inteligencije se okupio ....moram da bacim peglu u mlazevima.
  • macva

    13.10.2010 09:02
    bruka,sramota
    To je dokaz primitivnosti svih ovih tzv.zestokih momaka koji su jaki pod uticajem droge i alkohola i ko zna cega jos,a kada su trezni i sami manji su od makovog zrna.Sramota da ih bude da se predstavljaju kao SRBI i sramote ostatak Srpskog naroda,ali svemu dodje kraj pa ce tako i njima.Nazalost najvise ce biti kaznjeni oni koji su najmanje za sve krivi a to su nasi reprezentativci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.