Novi Sad
20.02.2015.
07:12 > 07:15
Skoro svakog drugog dana nezadovoljni građani podnesu pritužbu na rad izvršitelja, a Komora je tokom prošle godine odbacila svaku od njih kao neosnovanu.
  • manula

    02.11.2016 22:01
    drzavna banda
    oni banda a mi drzavna stoka. Izvrsiteljima su data prava da niko ne moze da zaustavi izvrsenje, pa cakni sud. Suda nema ni kad pred njim zatrazite svoja prava koja vam je izvrsitelj uskratio ili oduzeo prilikom izvrsenja. Drzavu su privatizovali zelenasi koji preko izvrsitelja naplacuju svoju kamatu.
  • dule

    20.02.2015 12:49
    Vratite se Turci, sve vam je oprošteno.

    Posle 200 godina oslobođenja od Turaka (ajd dobro Novi Sad je ranije oslobođen od turaka, al zbog stilske figure) nama se vraćaju VD kadije.

    Imamo sledeći scenario koji je sasvim moguć:

    1) Neko JKP, nazovimo ga Javno preduzeće za naplatu vazdušarine JPZNV dolazi kod izvršitelja (nazovimo ga VD Kadija VDK)i pokreće postupak protiv građanina, nazovimo ga Sirotko Bednić Srbić SBS. Pri tom jedini dokaz koji pri tom trebaju da donesu je fantastični "Izvod iz poslovnih knjiga" - to vam je otprilike parče papira gde JPZNV jednostavno tvrdi da im SBS duguje neke pare, pri tom ne moraju ni da kažu po kom osnovu, niti kakav ugovor oni imaju sa SBS, ni ništa, ništa, ništa... sem njihove tvrdnje da im SBS duguje neke pare.

    2) VDK pokreće postupak i naravno utvrđuje da SBS ima da plati JPZNV pare, a ima i njemu da plati pare. Potom sledi utvrđivanje prebivališta SBS-a.

    3) VDK dolazi na adresu SBS i kuca na vrata. Niko se ne odaziva i VDK "pribija na vrata" rešenje na koje SBS ima pravo na žalbu. E sad, da li je to prava adresa, da li je neko skinuo rešenje posle 1 minut ili je samo spalo, ili na kraju krajeva da li ga VDK nikad zaista nije ni pribio nije ni važno, jer VDK ima pravo da "pribije na vrata" i to je to. Inače, ako SBS ne može biti pronađen alternativa ovome je objava na oglasnoj tabli suda, gde naravno nikakva tabla uopšte ne postoji (već se samo zavede u pisarnici) i gde naravno niko normalan ne svraća da proveri da li ga neko tereti.

    4) Posle mesec - dva SBS dolazi na posao i zovu ga iz računovodstva da mu kažu da je dobio obustavu na platu. Kad sav začuđen pita u čemu je problem proslede mu rešenje od VDK koje ga je nepogrešivo ovog puta našlo.

    5) SBS ide do VDK da vidi o čemu se radi. VDK ga prima, objašnjava mu da je on imao dovoljno vremena da podnese žabu i da pošto je nije podneo rešenje je postalo izvršno. VIŠE NIKAKVU ŽALBU NE MOŽE DA PODNESE NA REŠENJE. Jedni što može jeste da plati (to obavezno) a usput i da podnese žalbu na rad VDK.

    6) SBS podnosi žalbu Komori izvršitelja. Izvršitelj, uz blagi osećaj razčarenja zbog ružnog postupka SBS-a, odbija žalbu, koja se prosleđuje Komisiji. Sa velikim K. I malim ljudima članovima komisije. Gde ako se slučajno i zadesi pošteni sudija tu su ostale dve strane koje će da potvrde da je :"a kasnije se ispostavi da je sve urađeno kako zakon nalaže".

    7) Nakon toga SBS može sudu da tuži celo to veselo društvance, ali možete i sami pretpostaviti koje su mu šanse da dobije presudu.


    I sve je po zakonu.
  • Lola

    20.02.2015 12:38
    dokle više,...sjašite sa naroda
    izvršitelji pribiju pismo, a onda ga nađeš
    pa ga pribiješ u vrata ili prebiješ u mraku.
    Sramota,...najašili ovaj osiromašeni narod, jer ne smeju da najaše krimose, one što svako veče spominju na televiziji.
  • ceca

    20.02.2015 12:11
    Miga
    Hvala Miga,znaci nisam jedina koja je usla u duznicki lanac,a racuni placeni.Sad znam da im ne mogu nista,pa da se ne nerviram.
  • 20.02.2015 12:02
    Pojedini izvršitelji su u dilu sa moćnicima u Javnim preduzećima i javnim službama, dobijaju ogroman broj " lakih " predmeta za izvršenje i bogate se enormno.
  • C

    20.02.2015 11:54
    "Ja pretpostavljam da se koraci izvršitelja kreću u zakonskim okvirima", Komora je rekla sve. Oni PRETPOSTAVLjAJU. A da izadjete malo na ulicu? Slazem se da je ovo jedna od najgorih zaostavstina Malovicke i DSa, ali i narod je kriv. Sto se ne organizuju u udruzenje gradjana protiv privatnih izvrsitelja? Pa udarite zakonsku kontru i zakonski ih sahranite. Udrite po njima njihovim.
    A i Kokovic bi trebao da zna da kamata ne zastareva, vec samo glavnica. A dug, kada se donese izvrsna isprava, MISLIM(!) ne zastareva 10g :/
    Sto se tice neisplacenih plata i ostalo, sto doticni ne prestanu da laju na portalima i ne podnesu tuzbe sa ciljem donosenja sudskog resenja po kome ce privatni izvrsitelji nastupati u interesu ostecenih radnika?
  • miga

    20.02.2015 11:27
    Izvrsitelji
    Javna je tajna, da u sluzbama, medju sluzbenicima ima i onih koji raznim muckama na racunima, uspevaju da nekom naprave DUG, iakoon zapravo ne duguje.E nece valjda ti lepotani da odrade to, ako nemaju vezu u daljum ili Gornjim instancama pa, kad dodje prijava za nkog poznatog, oni je samo zguzvaju , pa u kantu za smece, pa se ti zali tvojoj majci, koja te je vaspitavala pogresno, da budes posten i tudje da ne pozelis, a zato tebe sada neka KRADU na svim nivoimaa, ti nikada neces moci da isteras pravdu, jer, NEMA JE.Isti problem imam i ja, ali kome da se zalim kad zivimo u drzavi gde su KRIMOSI ugledni gradjani, nek mi oprosti posteni deo populacije, ima ih ali veoma mali postotak.
  • ceca

    20.02.2015 11:21
    duplo
    Molim Vas da li ce neko uci u sustinu njihove naplate,pored nagrade oni naplacuju sve duplo,hoce li uci nekakva kontrola i videti da jednom platimo racun informatici sa kamatom ,a onda putem izvrsenja naplate to isto i s tim sto odmah startuje informatika sa deset huljada.Na pitanje dostavljanja kazu da je posta druga strana,u stvari tu nema nikakve dostave,niti na kraju resenja da je slucaj zavrsen.Na sve kazu tuzite.
  • 20.02.2015 10:07
    Razumem bolesne i ljude koji su ostali bez posla,ne svojom krivicom,njima treba pomoci na sve moguce nacine da se rese dugova.Ali,poznajem zdrave,prave,bezobrazne ljude koji zive preko svojih mogucnosti a ne placaju svoje racune niti druge dugove vec drsko ocekuju da im se oni oproste i zaborave,odnosno da ih mi ostali solidarno isplacujemo.E,pa ne moze!
    Izvrsitelji,odnosno ozakonjeni uterivaci dugova u drzavi u kojoj ne vladaju zakoni, su prica za sebe.
  • naivan

    20.02.2015 09:58
    zar zakoni važe za bogate?
    Problem sa zakonima je uvek bio isti ( još od 590 pne od Solona ).
    Oni ne važe za bogate.
    Tada je Solonu jedan mudar čovek ( Anaharzis ) rekao „ koja si ti budala , zar misliš da će bogati poštovati tvoje zakone“
  • Aca

    20.02.2015 09:55
    Ja i narod
    Narod je stoka,zato nam to i rade godinama i samo se menjaju,kako Grci odmah na ulice...
  • ns time

    20.02.2015 09:45
    Nisam znala da postoje duznici-profesionalci.Eto sta sve covek danas moze da nauci.Inace, sva ova upozorenja ne shvataju se ozbiljno.Mozda bi trebalo dobro razmisliti u ovako teskoj krizi da se ne zavrsava sav kontakt drzave sa gradjanima preko izvrsitelja kojima nije posao da saosecaju sa gradjanima.
  • Liman3

    20.02.2015 09:37
    Pa naravno...
    ...ceo narod ove banana drzave su laici a vi ste svi strucnjaci sa Megatrend diplomama politicki poltroni i sibicari zar ne?
  • Liman3

    20.02.2015 09:35
    Pa naravno...
    ...pa svi u ovoj banana drzavi od nas obicnih smrtnika smo LAICI a svi vi politicki poltroni ste STRUCNJACI jel tako?
  • Proper

    20.02.2015 09:29
    Cekam ih
    Kod men ako doju idu na bolovanje garant,cak im ni milicija nece mnogo pomoci.
    Treba ih tuci kao volove,neka idu kod Kostica,Miskovica,Canka,Aleksandra,Nase Maje i 1000 ostalih gnjida iz Novog Sad i okoline pa kada tamo naplate onda normalnom narodu ima da oproste dugove.
  • Mile

    20.02.2015 09:29
    Jedno pitanje za stručnjake. Kakve su moje mogućnosti da ovlastim privatne izvršitelje da mi od dužnika naplate deo penzije koja mi je oduzeta protivustavno?
  • 20.02.2015 09:12
    Sad će odmah Zene u crnom da stanu u zastitu. Šteta što ne mrdaju dok ih neko ne plati.
  • Jaaaa

    20.02.2015 08:56
    Ne znam
    zašto sam uopšte čitala ovaj članak. I pored nezavidne finansijske situacije trudim se da svoje račune plaćam na vreme...Ne vidim zašto bih saosećala sa nekim ko duguj,...... a duguju mnogi i duguju mnogo...dok ja odvajam od moje dece da bih namirila potrošeno....U suprotnom ne bih trošila....
  • MM

    20.02.2015 08:39
    Uvesti red
    Krajem 2012 godine sam ostao bez posla. Do tada sam redovno izmirivao obaveze prema JKP Informatika, ali usled nemanja posla i redovnih primanja nakupio mi se dug od 4 neplaćena računa. Stigao mi je dopis izvršitelja da platim dug u roku od 8 dana ili pokreće postupak prinudne naplate. Odmah sam napisao pismo-molbu Informatici gde sam objasnio da sam do tada bio redovan u plaćanjima i da odmah uplaćujem trećinu duga, a da za preostale 2/3 duga molim razumevanje i da ću platiti u najskorijem roku od nekih mesec dana. Odgovorili su mi pismeno da ne mogu ništa i da je sve na izvršitelju. Obraćam se i njemu i on kaže da moram sve. Pri tom, prećutao je da ako taj dug platim u roku od 8 dana kako piše, njegova nagrada se umanjuje za 50%, što je prema zakonu. Prinudna naplata je sredstvo kada neko osporava dug i kada ne postoji način i želja za dogovorom, a ne za ljude koji kao ja sve priznaju i nemaju primedbi i plaćaju deo i traže način za neki mali reprogram. To je sramota! Ionako tešku situaciju dodatno opterete sa njihovih užasno visokim tarifama. Uopšte mi nije jasno gde je tu čovečnost i kako su im dozvoljene te tarife. Razumem kada je nešto teško rešiti, ali za najobičnije pismo koje je šablon i gde se piše samo dug i menja ime, to je previše i bezobrazno visoko! Treba da se narod pobuni i da se zahteva red!
  • Mhm

    20.02.2015 08:29
    A da mi malo vama porazbijamo njuske i metimo brnjice, pa da onda s***te o laicima? Pa da ste vi profi ne bi bili najkorumpiranija institucija u drzavi. Stoko lazljiva.
  • Naravno

    20.02.2015 08:27
    da
    Naravno da neće udariti svoj na svoga, kome se žaliti, komisiji koju čine izvršitelji u Ministarstvu pravde, smešno.
  • Anonimus

    20.02.2015 08:15
    Ne zelim da me pogresno shvatite, ali bojim se da ce situacija eskalirati u losem pravcu. Mnogi imaju iskustva sa ratista, shodno tome psihicko stanje gradjana je pod znakom pitanja, ( i ne samo zbog ucesca u ratnim dejstvima) oruzja ima na svakom koraku...Ljudima brzo "padne mrak na oci". Samo je pitanje vremena kada ce se desiti scenario "Izvrsitelji lete u nebo" ili " I izvrsitelje ubijaju zar ne?" Jako sam zabrinut u kom pravcu sve ovo ide!
  • klik

    20.02.2015 08:00
    Najgori potez DS
    Donošenjem
    Zakona o privatnim izvršiteljima, DS je ozakonio silovanje i maltretiranje naroda. Šta rade izvršitelji po sudovima, "državni izvršitelji"? Ređaju pasijans, šilje olovku! Sram vas bilo, promenite zakon, ukinite privatne uterivače dugova! Osilili se!



  • Dara

    20.02.2015 07:48
    A zasto
    izvrsitelji ne idu kod bivsih poslodavaca da naplate ono sto su isti ti poslodavci duzni radnicima koji imaju dobijenu presdu?Zato sto je javna tajna da su svu imovinu prepisali zeni,deci babama a i raznim strnama.Tako da pravda nije za sve ista.Dobro se zna da je pravda temelj svega.Gde je u NS?
  • 20.02.2015 07:25
    "Pribijanje na vrata" rešena o izvršenju? Zar izvršitelji nisu čuli za poštansko sanduče? Kad ih jednom neko pribije uz vrata, posle će im đavo biti kriv. Ovaj narod zaista dugo može da trpi. I trpeće još dugo. Ali, jednom će valjda i nama pući film.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna