Novi Sad
11.04.2016.
16:16 > 20:32
U OŠ "Svetozar Marković Toza" održan je Dan pomirenja, koji je usledio nakon pomirenja trojice osmaka koji su dugo bili u svađi.
  • Inspektor Višekruna

    12.04.2016 13:33
    @Dobro bi bilo
    Potpuno ste u pravu. Ne vidi se da li je ovo slučaj nasilja, ili vršnjački sukob. Lepo što su se dečaci pomirili ali iz navedenog nigde ne vidim da je u pitanju nasilje.
    A mir,mir,mir, niko nije kriv nije dovoljno ni za nasilnika ni za žrtvu.
  • ex chapman

    12.04.2016 11:16
    @Mama
    svaka čast. jedino rešenje za svakog normalnog čoveka, pogotovo ko ima decu - pobeći negde gde se život udešava prema potrebama normalnih ljudi a ne sumanutih likova. odgajati decu u ovom smradu može samo lud čovek!
    može neki savet? - kako, kuda isl :) unapred hvala
  • Pucno

    12.04.2016 10:19
    Bez kazni
    Resen slucaj za primer svim nasilnicima kako ce se zavrsiti sve bez kazni. Samo treba da se uzvinite, mislili to ili ne.
  • Pavle

    12.04.2016 09:24
    Čudi me da je uspelo, pre svega jer ovo su već osmaci koji već ratuju, korišćenjem izraza kao "pomiriti se pred drugarima". Treba omladincima pružiti priliku da sačuvaju dostojanstvo. Pa to je i odraslima u prvom planu. Vest me je inače prijatno iznenadila.
  • Agresija, obavezno..

    12.04.2016 09:22
    Da li postoji neko objašnjenje nekog ministarstva, zbog čega se na B92, Prvoj a bogami sada ponekad i na RTS1 emituju isključivo filmovi zastrašivanja i agresije, filmovi gde je neko otet, krvav, progonjen i uvek zastrašen? Da li ti filmski urednici imaju zaista tako malu platu, da na ovakav način skreću pažnju na svoj izbor?
    Zbog čega elektronski mediji prisilno izveštavaju ljude koji su izbacili kanal Hepi i Pink sa daljinskog, o tome šta se dešava u Parovima i Farmi, pa na taj način uočavamo da se tamo samo dešavaju sukobi, agresije i svađe.
    Da li neko misli da sve to uz nasilne igrice (gde je nadvladavanje i borba jedini mogući prolaz na sledeći nivo) to ne deluje na decu?
    Da li mu je u stvari cilj da to sve tako deluje na decu?
    Podnešene su međunarodne prijave od strane Rusije Interpolu - protiv Rotšilda starijeg i Soroša.
    Zanima me, imaju li oni neke veze sa ovim?
  • Jelena

    12.04.2016 08:55
    Bravo!
    Pravi način da se deci pokaže put do pomirenja, a ne da i dalje tumaraju slepi kroz trnovite staze mržnje i straha.
    Jednostavno, kratko, jasno- "izvini".
    To se vežba, i uvek pomaže i okrepljuje.
    U ovom slučaju sve je za čistu peticu!
    Bravo za ove momčine i svaka čast Školi!

  • Hm

    12.04.2016 08:43
    A zaninljivo
    Zanimljivo kako je direktor saznao za ovaj sitniji problem kom treba da kumuje. Verovatno ide po godnicima, dezura, drzi roditeljske sastanke, razgovara sa ucenicima... A, da. To je obavio razredni staresina, primetio sta se desava, prijavio... Ali sada nije bitan razredni.
  • ex chapman

    12.04.2016 08:40
    uzrok
    a šta je molim vas bio uzrok te "zavade"? ovde samo pričate o tome kako su ti učenici bili u svađi, što bih ja teško mogao klasifikovati kao nasilje. svađa je kad se 2 ili više lica oko nečeg posvađaju - pa jedan drugog napadnu verbalno a ponekad i fizički. nasilje je kad 1 ili više njih napadnu nekog nedužnog i maltretiraju ga verbalno i/ili fizički. u takvim slučajevima uglavnom nema "svađe" jer je žrtva obično zastrašena, izolovana i bespomoćna (vrlo skori slučaj u Branko Radičević koji smo izgleda prebrzo zaboravili). ili je uzrok "svađe" bio taj što je jedna strana otpočela nasilje prema drugoj, a ovaj drugi odlučio da ne trpi nego da se brani. da li je u Tozinoj bio takav slučaj? ako jeste onda ovo "pomirenje" nije nikakvo rešenje, već guranje problema pod tepih. samo da nije pomirenje tipa "Đura će ti oprostiti što te je tukao!" treba dakle objaviti celu istinu a ne samo njen delić.
  • Dobro bi bilo

    12.04.2016 08:19
    Dobro bi bilo
    Nemojmo samo mesati sitne sukobe plkoji su normalni medju decom na koje prosvetni radnici mogu da uticu i poprave odnose sa nasiljem o kom je do sada pisano. Direktor tu nije ni potreban, osim za slikanje.
  • Dejan

    12.04.2016 06:32
    @Toma
    Svaka inicijativa ovog tipa je lepa vest. Naravno da škola treba da učestvuje u rešavanju bilo kakvih sporova između učenika. Tomo komentar ti je pogan i hejterski...
  • Zbogom pameti

    12.04.2016 06:28
    Mislim da se treba pricati i o nasilju odraslog profesora nastavnika ili ucitelja prema deci...
  • Detelinara

    12.04.2016 05:42
    Lep primer, samo neka skola nastavi tako. Svaka cast, konancno nesto lepo da se desava u ovom sumornom vremenu.
  • radoznali

    12.04.2016 00:29
    medijacija je prejak termin jer se koristi i u krivičnom zakonodavstvu. Da li je neko pitao i učenike i involviranu rodbinu zašto je došlo do sukoba ? koliko su kivi učenici, koliko škola, a KOLIKO RODBINA ?
  • Mama

    11.04.2016 22:39
    Davitelj
    Isti taj direktor pokusava uvek i na sve nacine da zataska nasilje u toj skoli. Ovaj put mu nije uspelo jer su se umesali i roditelji ko zna ko sve ne! Onda je organizovao "Mir, mir, mir, niko nije kriv". E pa jeste kriv, a uvek se izvlaci! Kad je dete (isto sad osmak - ko zna, mozda je jedan od ovih) davio rukama moju cerku pre 3 godine u toj istoj skoli, taj isti direktor je organizovao "sudjenje" tj. isledjivanje gde su sva deca koji su bili svedoci, doveli roditelje i ceo cirkus bio - samo zato jer je znao da sam ozbiljna (da ne duzim sa detaljima) i na kraju dete nije dobilo nikakvu kaznu! Samo ukor, i to zbog nosenja dzepnog noza. A roditelji osmaka znaju o kom detetu pricam - problem bio, problem ostao - samo sad izlazi iz te skole (Narancic moze da odahne). I mi smo odahnuli, jer smo se iselili iz zemlje!
  • Toma

    11.04.2016 21:03
    ma da
    trajaće 3 dana primirje i onda aj po starom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna