Novosadski informativni portal 021

Projekti

Partizan večeras za četvrtfinale

Košarkaši Partizana igraju večeras u Beogradu protiv atinskog Panatinaikosa, utakmicu petog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.

Polumaraton krajem meseca

Novosadski polumaraton, 17. po redu, održaće se u nedelju, 28. marta sa početkom u 11 časova, dogovoreno je na sednici Organizacionog Odbora.

Srbija ubedljiva protiv Alžira

Reprezentacija Srbije pobedila je u gostima Alžir sa ubedljivih 3:0 (1:0) u prvom od tri pripremna meča pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Žreb za Dejvis kup u podne

Žreb za meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država biće održan danas u podne u ''Beogradskoj areni''.

OŠ "Mihajlo Pupin" od sada u dve smene

Danas je otvoren nadograđeni deo Osnovne škole "Mihajlo Pupin" u Veterniku, čime je rešen dosadašnji problem održavanja nastave u tri smene.

Izvod za jedan dan

Novosađani će od sada izvod iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih dobijati istog dana kada podnesu zahtev, izjavila je članica Gradskog veća zadužena za propise Milena Popović Subić.

"Holidej in" u Novom Sadu

Izgradnja hotela "Holidej in" počeće sredinom sledećeg meseca na uglu Futoškog puta i Subotičkog bulevara.

Grb i zastava na sva gradska preduzeća

Sve ustanove i preduzeća kojima je grad osnivač moraće da za državne praznike i dan grada istaknu grb i zastavu Novog Sada na vidno mesto, navodi se u predlogu odluke o upotrebi gradskih obeležja.  

Manji računi za grejanje u aprilu

Upravni odbor Novosadske toplane doneo je odluku da račun za grejanje bude smanjen građanima koji su imali problema sa grejanjem tokom februara. Branka Bežanov iz Toplane kaže za Radio 021 da ovu odluku treba da potvrde Gradsko veće i Skupština grada.

Brak čini veze sigurnijim

Američki brakovi traju duže nego zajednice u kojima parovi vanbračno žive, pokazuju najnoviji podaci.

Đoković: Publika će odlučiti

Novak Đoković je izjavio da je meč sa reprezentacijom SAD veoma važan i da misli da će publika imati presudan značaj za njegov ishod.

Poraz "orlića" u Makedoniji

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u prijateljskoj utakmici od Makedonije u gostima sa 1:0.

Uhapšeni osumnjičeni za krađe

Temerinska policija uhapsila je Đura J. (1988) i Sinišu A. (1981) iz Bačkog Gradišta i maloletnog R. S. (1992) iz Budve, državljanina Crne Gore, zbog osnovane sumnje da su, u januaru i februaru, počinili više krađa na području Temerina.

Srbija na 13. mestu liste FIFA

Fudbalska reprezentacija Srbije na najnovijoj rang listi FIFA zauzima 13. mesto, čime je ponovila svoj najbolji plasman u ovom rangiranju.

Kako obrazovati Rome?

Iako se stiče utisak da je tokom dekade inkluzije Roma urađeno mnogo, problem njihovog obrazovanja i dalje je aktuelan. Romska deca se kasno uključuju u obrazovni sistem i manje od 10 odsto njih ide u vrtić. Osnovnu školu završava tek 29 odsto Roma, dok većina romskih devojčica  ne uspe ni toliko, zbog njihove rodne uloge. Da li je moguće uticati na to da se poveća broj obrazovanih Roma, pogledajte u emisiji Vojvodina kao drugi svet. Četvrtkom u 21 i 30 na RTV 1, repriza petkom u 9 ujutru.

Redakcija Presa u Novom Sadu

Dnevne novine Pres će u Novom Sadu tokom ove godine otvoriti redakciju za podrčuje Vojvodine.

Ponovo radi klizalište na Štrandu

Klizalište na Štrandu ponovo je otvoreno, a za kraj sezone "Gradsko zelenilo" pripremilo je povlastice za najupornije klizače.