Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Marlen Oti ušla u istoriju

Atletičarka Slovenije Marlen Oti danas je, sa 50 godina, ušla u istoriju kao najstarija takmičarka na Evropskom prvenstvu, trkom u štafeti 4x100 metara u Barseloni.

Sestre Moldovan odbranile titulu

Reprezentativke Srbije u kajaku na mirnim vodama Nikolina i Olivera Moldovan odbranile su titulu prvakinja Evrope u disciplini k-2 500, na juniorskom i mlađeseniorskom šampionatu u Moskvi.

Aleks Marić u Panatinaikosu

Dosadašnji centar Partizana Aleks Marić i zvanično je postao novi član Panatinaikosa, a nakon obavljenih lekarskih pregleda u četvrtak, danas je stavio potpis na dvogodišnji ugovor sa prvakom Grčke.

Grbić i Miljković ponovo u reprezentaciji

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković saopštio je danas širi spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Italiji na kome su povratnici u nacionalni tim Nikola Grbić i Ivan Miljković.

Nov poraz Ane Ivanović

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Stenfordu pošto je izgubila od Marion Bartoli rezultatom 6:3, 6:4.

Šarčević deveti u desetoboju

Na Evropskom prvenstvu u atletici koje se održava u Barseloni, Igor Šarčević postigao je fantastičan uspeh pošto je zauzeo deveto mesto u desetoboju.

Vaterpolisti drugi u grupi

Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je prvu fazu takmičenja na FINA Svetskom kupu u rumunskom gradu Oradei na drugom mestu u B grupi, pošto je danas u trećoj, poslednjoj utakmici savladala selekciju Kine sa 15:8 (1:2, 4:0. 6:2, 4:4).

Nava u finalu na rezultat

Reprezentativac Srbije u atletici Goran Nava plasirao se u finale prvenstva Evrope u Barseloni u trčanju na 1.500 metara, pošto je u kvalifikacijama zauzeo ukupno 12. mesto.

Juniori u četvrtfinalu protiv Poljske

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u četvrtfinale prvenstva Evrope u Litvaniji savladavši u poslednjem, trećem kolu, selekciju Italije sa 97:52.