Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

U Srbiji prošle godine otkriveno 76 žrtava trgovine ljudima

Rezultati istraživanja i analiza javnih statističkih podataka ukazuju da u velikom broju zemalja postoji trgovina ljudima, a žrtve su u većini slučajeva žene i devojke kojima se prvenstveno trguje zbog seksualne eksploatacije, saopštio je Biro za borbu protiv trgovine ljudima.

Nepogode koštale Srbiju šest milijardi dolara za 19 godina

Ukoliko rast globalne temperature u ovom veku ne bude zadržan do 1,5 stepeni Celzijusa sa ozbiljnim posledicama suocicće se skoro sve zemlje sveta, a među njima i Srbija, koju su samo od 2000. vremenske nepogode koštale oko šest milijardi dolara, rečeno je danas na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Sloga: Hitne smene i istraga zbog požara u Lučanima

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" traže hitnu smenu direktora fabrike "Milan Blagojević – Lučani" Radoša Milovanovića i kompletnog Upravnog odbora fabrike, kao i smenovođe zbog današnjeg požara u kome su povređena dva radnika.

Učenici knjaževačke gimnazije napravili raketu od plastične flaše

Na međunarodnom takmičenju u raketnom modelarstvu u Sremskoj Mitrovici učenici knjaževačke gimnazije osvojili su prvo mesto u kategoriji učenika osnovnih i srednjih škola. U okviru programa "CanSat" osmišljenog po modelu Evropske svemirske agencije "ESA" zadatak im je bio da od priručnih materijala naprave raketu i satelit i uspešno ih lansiraju.

Više od sedam odsto građana imalo potrošnju ispod linije apsolutnog siromaštva

Tokom 2018. godine 7,1 odsto stanovništva imalo je potrošnju ispod linije apsolutnog siromaštva, koja je iznosila 12.286 dinara mesečno, što nije dovoljno ni za osnovne životne potrebe, pokazuju nalazi Ocene apsolutnog siromaštva u Srbiji za 2018, koju je sačinio Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije (SIPRU).

Taksistima subvencije iz budžeta za nova vozila

Subvencije koje bi beogradski taksisti trebalo da dobiju od države nakon odluke da višednevnu prekinu blokadu grada odnose se na novčanu pomoć koju će taksisti moći da iskoriste za kupovinu vozila.