Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Inspektori će zbog prekršaja zatvarati gradilište na najmanje tri dana

Novi zakon o bezbednosti i zdravlju na radu, koji će biti donet do kraja godine, tražiće veću odgovornost poslodavaca, radnika i celog društa, a inspektori će zbog prekršaja biti dužni da zatvore gradilište najmanje na tri dana, rečeno je danas na konferenciji "Bezbedan rad zdrava budućnost" u Beogradu.

Još dva požara na jugu Srbije

Dok vatrogasci pokušavaju da se izbore sa požarom na Staroj planini koji bukti od nedelje, na jugu Srbije buknula su još dva požara - u Trgovištu i kod Prokuplja, preneo je RTS.

Dojče vele: Srpsko-ruska vojna vežba - predizborni cirkus

Još jedna srpsko-ruska vojna vežba dobro je došla režimskim medijima, naročito tabloidima, da zagrme jače nego slavno rusko naoružanje, sistem S-400, a u javnosti se po ko zna koji put stvarao utisak o dominantnoj vojnoj saradnji sa Rusijom, iako činjenice govore da NATO zemlje daleko više vojno pomažu Srbiji, a Vojska Srbije daleko češće učestvuje u partnerstvima i u vojnim vežbama sa NATO, piše Dojče vele.

Pomeranje satova prošle noći možda jedno od poslednjih

Satovi su zbog sezonskog završetka "letnjeg računanja vremena" prošle noći pomereni jedan od poslednjih puta jer se pokazalo da je ta promena loša i za privredu i za ljudsko zdravlje, piše na svom sajtu američki mesečnik za tehnologiju "Wired".