Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Đaci i danas ostali bez izleta zbog prevoznika

Jučerašnji scenario po kome deca ostaju razočarana u školskim dvorištima, umesto da odu na izlet, ponovio se i danas u beogradskoj OŠ "Đorđe Krstić", jer dva od četiri vozača, koja je trebalo da prevoze učenike, nisu imali kvalifikacione kartice za obavljanje posla profesionalanog vozača.

Vojni sindikat: Građani da prijave kriminalne radnje u vojsci

Vojni sindikat Srbije (VSS) poručio je da će "učiniti sve" da zaštiti svoje članove i sve "časne pripadnike Vojske" i pozvao gradjane da prijave "kriminalne radnje, mahinacije i kadrovska zapošljavanja u Vojsci", kao i sve ostalo što "šteti njenom ugledu".

Državljanin Srbije švercovao 13 kilograma heroina u vozu u Sloveniji

Slovenačka policija otkrila je u međunarodnom putničkom vozu na liniji iz Turske za Austriju više od 13 kilograma heroina koji je u putničkoj torbi prenosio jedan državljanin Srbije, javljaju slovenački mediji, navodeći da vrednost na narko-tržištu doseže oko 1,3 miliona evra i da je reč o jednoj od najvećih zaplena droge u toj zemlji ove godine.

Vojni sindikat Srbije: Vulin smenio oficira uzbunjivača, podnećemo krivičnu prijavu

Vojni sindikat Srbije saopštio je da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina i njegovih najbližih saradnika, zbog, kako navode, "grubog kršenja zakona i nepostupanja po upozorenju uzbunjivača, kao i zbog progona, degradiranja i mobingovanja uzbunjivača koji je ukazao na korupciju i nezakonitost prilikom zapošljavanja četiri lica u Ministarstvu odbrane".

UNS i NUNS osudili vulgarne uvrede Sergeja Trifunovića upućene novinarki RTS

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je, kako se navodi, vulgarne i seksističke pretnje i uvrede koje su na Tviteru predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović i njegovi istomišljenici uputili urednici emisije "Upitnik" na Radio-televiziji Srbije Oliveri Jovićević i zatražilo da joj se Trifunović izvini.

CarGo podneo krivičnu prijavu protiv taksista zbog štrajka

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv organizatora štrajka taksista u Beogradu sa obrazloženjem da su izvršili krivično delo zloupotrebe prava na štrajk, saopštilo je danas to udruženje.