Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Kako je Katastar u toku štrajka postao "značajan za odbranu zemlje"

Tokom štrajka u Republičkom geodetskom zavodu, Vlada Srbije donela je odluku da su usluge katastra nepokretnosti "od posebnog značaja za odbranu Republike Srbije", čime je primorala štrajkače u RGZ-u da poštuju minimum procesa rada, odnosno da, prema kasnijoj odluci, najmanje 30 odsto zaposlenih tokom štrajka mora da radi.

Danas je Veliki petak

Pravoslavni vernici obeležavaju Veliki petak, dan koji simbolizuje stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti.

Stranci lakše do dozvola za rad u Srbiji

Skupština Srbije usvojila je danas više zakonskih predloga, među kojima su izmene Zakona o strancima čiji je cilj da stranci lakše dobijaju dozvole za rad i boravak u Srbiji.

BIRN: Majke između dva ministarstva

Ministri Slavica Đukić Dejanović i Zoran Đorđević prebacuju odgovornost jedni na druge u vezi sa izmenama zakona o naknadama za porodilje, ne dajući odgovor na pitanje koliko novca će majke dobijati, piše BIRN.

Inspektorima u 94 opštine u Srbiji povećane plate, potrebno zaposliti još 1.300

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da su inspektorima u 94 opštine u Srbiji povećane plate za do 20 odsto i najavio da će u narednim danima predložiti izmenu uredbe, kako bi republički inspektori dobili zvanje samostalnih savetnika, a time i veći koeficijent i veću platu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Na granicama zastoj samo u teretnom saobraćaju

Uprava carina Srbije saopštila je danas da u putničkom prometu na graničnim prelazima nisu zabeležena zadržavanja duža od sat vremena, ali da su u teretnom saobraćaju zadržavanja na granici višesatna.

Formiranje "Slobodne zone" SZS-a u Beogradu, ali i širom Srbije

Lider Dveri i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Boško Obradović najavio je da će 4. maja Beograd dobiti "slobodnu zonu", koja predstavlja novu razvojnu fazu protesta "Svi kao jedan - Jedan od pet miliona", bez preciziranja kako bi ona trebalo da izgleda i ispred koje državne institucije će biti formirana.

Prijava REM-u zbog nasilja u rijaliti programu TV Pink

Regulatornom telu za elektronske medije (REM) danas je, u okviru kampanje "U ime kulture", predata prijava "zbog novog nasilja" na Televiziji Pink, u rijalitiju Zadruga, i zahtev da se dostavi objašnjenje na osnovu čega su ta televizija i TV Hepi dobili nacionalne frekvencije.

Ukinuta oslobađajuća presuda bivšem ministru privrede Predragu Bubalu

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuću presudu nekadašnjem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga 2005. godine, čij je krajnji vlasnik biznismen Milan Beko.