Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Proradila nacionalna SOS linija za sprečavanje samoubistava

U Srbiji svake godine oko 1.500 ljudi izvrši samoubistvo, što našu zemlju svrstava na 13. mesto u Evropi, a kako bi se spasili ljudski životi na Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", danas je otvorena Nacionalna SOS linija za prevenciju suicida.

Drač od danas postaje i luka kosovske carine

Kosovska carina od danas ima svoju ispostavu u luci Drač u Albaniji, što je, prema rečima albanskog premijera Edija Rame, "prvi korak" ka stvaranju carinske unije Prištine i Tirane.

Haradinaj: Takse ostaju do 2022. ukoliko ne bude garancija za sporazum

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da visoko ceni Sjedinjenje Američke Države, ali i dodao da taksa koja je uvedena za proizvode iz Srbije i BiH neće biti ukinuta do 2022. ukoliko, kako je rekao, ukoliko ne bude garancije za sporazum o međusobnom priznanju u određenom roku.

Zatvoreno 16 ugostiteljskih objekata na Kopaoniku i Zlatiboru

Poreska uprava Srbije saopštila je da je pojačala kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa tokom novogodišnjih i božićnih praznika u poznatim turističkim destinacijama, pa je tako na Kopaoniku i Zlatiboru privremeno zatvoreno po osam ugostiteljskih objekata zbog utvrđenih nepravilnosti.