Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Srbija Republici Srpskoj pomogla sa devet miliona evra

Od 2014. godine Srbija je u Republici Srpskoj (RS) podržala projekte ukupne vrednosti 21.750.000 evra, a samo ove godine, Srbija je Srpskoj pomogla sa ukupno 9 miliona evra, izjavila je večeras u Banjaluci premijerka Srbije Ana Brnabić i istakla da je ponosna što je Srbija dovoljno jaka da pomogne.

Formirana Stranka moderne Srbije

Ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza formirana je Stranka moderne Srbije (SMS) koju će, kako je odlučeno na današnjem radnom Kogresu, voditi trojno Predsedništvo koje čine Tatjana Macura, Nebojša Leković i Aleksandar Stevanović.

Uz v.d. direktora Uprave za agrarna plaćanja, uhapšeno još devetoro zbog mita

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa BIA i Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su 10 osoba, među kojima i 39-godišnjeg Ž. R, odgovorno lice Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zbog sumnje da su primili i dali mito, saopštio je MUP.

Ljajić: Idem iz Vlade, ali ću se vratiti

Ministar trgovine, turzima i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da ostaje pri odluci da se povuče iz Vlade posle izbora, ili eventualne rekonstrukcije, ali da bi "jednog dana mogao da se vrati".

Od 1. januara bez taksi ako se medijacijom reši spor

Stranke u sporovima pred sudovima u Srbiji od 1. januara biće oslobođene plaćanja svih sudskih taksi ako do zaključenja prvog ročišta za glavnu raspravu reše spor medijacijom, sudskim poravnanjem, priznanjem ili odricanjem od tužbenog zahteva.

Dobrašinović: Javne nabavke novogodišnje rasvete se bukvalno prepisuju

Postupci nabavke novogodišnje rasvete i ukrasa u lokalnim samoupravama u Srbiji "nisu ni najmanje u redu", a najčešći problem je što su konkursna dokumentacija, kriterijumi i dodatni uslovi prilagođeni konkretnim ponuđačima, izjavio je koordinator Koalicije za nadzor javnih finansija u Srbiji Dragan Dobrašinović.