Politikolog Stojanović: Nije bilo najavljene čistke u SNS, ministri sa najviše afera ostaju gde jesu

Politikolog Boban Stojanović izjavio je danas da izborom ministara koji će biti deo nove Vlade Srbije predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić svakako nije očistio redove naprednjaka, jer je ministre sa najvećim brojem afera ostavio na ministarskim pozicijama.
Stojanović je za dnevni list "Danas" izjavio da veruje da će i oni koji su ostali bez fotelje, poput Zorana Đorđevića, "dobiti neku dobru poziciju, samo van Vlade".
 
"I najgori poslanici su sada opet poslanici, a verujem da će neko drugi imati put Zorana Babića od pre nekoliko godina kada je skupštinsku klupu zamenio direktorskom foteljom u javnom preduzeću. Sličan je mehanizam i sa lokalnim liderima, koji često nakon jednog ili dva mandata odlaze u nekoj javno preduzeće, pa im se onda naredni predsednici opština, gradonačelnici, pridružuju i okupiraju ta preduzeća", kazao je Stojanović.
 
On je rekao da se "ne može govoriti o čišćenju stranke".
 
"Lojalni ostaju u stranci bez obzira na afere, jer oni između ostalog i obezbeđuju novac za funkcionisanje stranke, i neće oni nigde. Mogu samo da zamene svoje pozicije i da odu na drugo mesto, i to je to", zaključio je Stojanović.
  • novosađanka

    28.10.2020 13:17
    Periodično najavljuje čiste. Nikad nikog ne počisti. Važni su botovi, mnogo se trude i lažu.
  • Pa

    28.10.2020 13:11
    Naravno
    Oni su najbolje naucili da muljaju i sto da ih menja-koji ce mu moj neka postenjacina
  • Neoplanta

    28.10.2020 12:55
    Svasta, da li je iko normalan ocekivao da ce doci " novi ljudi" koje je Vucic pompezno najavljivao?
    Kao i svaka mafijaska kupola, zna se da su najveci krimosi povezani zajednickim kriminalom, zbog cega niko od njih ne moze da bude udaljen, jer postoji mogucnost da u jednom trenutku progovore i postanu " saradnici" pravde! U tom slucaju, kupola se raspada i racuni dodju na naplatu!
    Zato su pribegli oprobanom metodu, izrotiraju se i nastave mirno ono sto su zapoceli!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija