Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Četiri meseca pokušava da zameni brojilo

Naizgled sasvim jednostavna zamena starog brojila novim digitalnim brojilom u teoriji traje nešto malo više od mesec dana, ali u praksi nije baš sve tako jednostavno kako se u početku čini.

Zemljište u Srbiji ugroženo zagađenjima, erozijom i klizištima

Glavni faktori degradacije zemljišta u Srbiji su lokalni izvori zagađenja, smanjenje organske materije, erozija koja pogađa 80 odsto poljoprivrednog zemljišta, kao i klizišta zastupljena na 25 do 30 odsto teritorije, saopštila je danas kancelarija UN u Srbiji povodom obeležavanja Svetskog dana zemljišta.

Načelnik policije u Čačku: Hrkalović nije preuzela komandu stanicom u Lučanima

Nаčelnik Policijske uprаve u Čаčku Drаško Dаrijević je izjavio da državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijаnа Hrkаlović nije preuzelа komаndu Policijskom stаnicom Lučаni tokom izbornog dana u toj opštini, da su policajci tada postupаli u sklаdu sа nаdležnostimа i ovlаšćenimа i "isključivo po nаlogu nаdležnih tužilаcа".

Do rodne jednakosti u svetu proći će 108 godina

U svetu će za dostizanje jednakosti muškaraca i žena na ekonomskom planu biti potrebna dva veka a za zatvaranje jaza u rodnoj ravnopravnosti u celini više od 100 godina, objavio je danas Svetski ekonomski forum (SEF).

Ugovor za izgradnju novog ledolomca u februaru 2019.

Ugovor za izgradnju novog ledolomca trebalo bi da bude potpisan u februaru naredne godine, a do tada će srpske reke kao i prethodnih godina braniti "mešovita ekipa" razbijača leda iz Srbije, Mađarske i Rumunije, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Treća žrtva ledenog vremena u Srbiji

Beživotno telo 55-godišnjeg muškaraca, za koga se pretpostavlja da je preminuo od smrzavanja, pronađeno je u ponedeljak po podne u napuštenoj kući u Novom Pazaru.