Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Iran uveo vize državljanima Srbije

Iran je ukinuo bezvizni režim za državljane Srbije, samo nekoliko dana nakon što su vlasti u Beogradu ponovo uvele vize za građane Irana, preneo je dnevni list "Teheran tajms".

Pravilnik za borbu protiv diskriminacije u školama

Podsmevanje, ponižavajuće šale, slanje uvredljivih poruka, ignorisanje, odbijanje da se sedi u klupi sa učenikom zbog njegovog izgleda ili nacionalne pripadnosti, omalovažavanje roditelja učenika iz istih razloga, primeri su diskriminacije koji se od 1.septembra zabranjuju i kažnjavaju u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Srbiji.

Mihajlović: Zašto je problem da se provere inženjerske licence?

Inženjerska komora Srbije će, prema izmenana Zakona o planiranju i izgradnji, preći u nadležnost Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i licence će se proveravati na pet godina, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Struka nezadovoljna amandmanima na Ustav

Amandmani na Ustav Srbije koje je Ministarstvo pravde predložilo 15. oktobra nisu suštinski poboljšali prethodni tekst, a njima se politički uticaj na pravosuđe ojačava, ocenili su danas Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, Društvo sudija Srbije, Komitet pravnika za ljudska prava (JUKOM), Centar za pravosudna istraživanja i Beogradski centar za ljudska prava.

Prevoznik za sat vremena dobio devet kazni

Prevoznik Vladimir Žunić (44) iz Prijepolja juče baš nije imao sreće s patrolom saobraćajne policije, koja mu je u roku od svega sat vremena napisala čak devet prekršajnih prijava.

"Diplomac Srbiju košta 100.000 evra"

Iz naše zemlje se tokom godine iseli od 30.000 do 60.000 ljudi, od kojih je četvrtina s visokim obrazovanjem, piše "Politika" i dodaje da se procenjuje da svršeni diplomac Srbiju košta po oko 100.000 evra.

Nedimović: Ferero u Srbiji ima dugoročne planove

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je, u selu Aleksa Šantić kod Sombora, plantažu lešnika italijanskog konditorskog giganta "Ferero", čiji predstavnici su ga upoznali sa planovima kompanije do 2025. godine.

Sahrana Milene Dravić u petak u Aleji zaslužnih građana

Komemoracija povodom smrti Milene Dravić biće održana u petak, 19. oktobra, u 12 časova na sceni "Danilo Bata Stojković" u Zvezdara teatru, a diva srpskog i jugoslovenskog glumišta biće sahranjena istog dana u 15.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.