Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Đilas podneo prijavu protiv urednika Informera

Dragan Đilas, bivši gradonačelnik Beograda i jedan od osnivača Saveza za Srbiju, podneo je danas Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv urednika dnevnog lista Informer Dragana J. Vučićevića i Aleksandra Ignjatovića, zbog, kako je naveo, govora mržnje.

Ministarstvo odbrane apeluje na medije da se ne prejudicira krivica u firmi Milan Blagojević

Ministarstvo odbrane Srbije je danas podržalo sindikalnu organizaciju i radnike fabrike "Milan Blagojević – namenska" a.d. u Lučanima u, kako navodi, apelu na predstavnike medija da se uzdrže od komentara i medijskih priloga kojima se "prejudicira krivica određenog broja zaposlenih", a naročito rukovodstva u vezi s prošlogodišnjom eksplozijom u toj fabrici u kojoj su poginule dve osobe.

Vujić: U slučaju proganjanja bitno je dokumentovati dokaze

Specijalno odeljenje MUP-a za borbu protiv visokotehnološkog kriminala ove godine je podnelo je 77 krivičnih prijava protiv 82 osobe, a od prošle godine proganjanje je uvedeno u krivični zakonik kao posebno krivično delo, rekao je inspektor u Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Vladimir Vujić.

Ombudsman: Poboljšati položaj žena na selu

Zaštitnik građana saopštio je danas da je neophodno preduzeti mere kako bi se žene na selu u većoj meri registrovale kao nosioci poljoprivrednih gazdinstava i mogle da koriste prava koja im garantuju propisi Republike Srbije.

Oko 34 odsto mladih želi da ode iz Srbije

Prema rezultatima istraživanja "Zašto ljudi žele da odu iz Srbije", koje je sprovela organizacija "Srbija 21" tokom juna i jula ove godine, 22 odsto građana potencijalno želi da se iseli iz Srbije, a kao motivi za iseljenje najčešće se ističu standard, bolje plaćen posao i loša situaciju u državi.