Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

U Srbiju stižu pilići hranjeni GMO?

Vodeća ukrajinska poljoprivredna kompanija MHP planira da preuzme vlasništvo nad slovenačkim prehrambenim gigantom "Perutnina Ptuj", koja je vlasnik srpskog "Topika", čime će možda, pišu "Novosti", u Srbiju stizati pilići hranjeni GMO.

Gas poskupljuje na zimu?

S obzirom da cena nafte na svetskom tržištu i dalje skače, što direktno utiče na kretanje cene gasa, logično je očekivati da će tokom aktuelne grejne sezone doći do poskupljenja gasa za potrošače u Srbiji za pet do 10 odsto, smatra stručna javnost.

Otkrivene tri nove droge u Srbiji

Sistem za rano upozoravanje o novim psihoaktivnim supstancama u Ministarstvu zdravlja je, u saradnji sa MUP-om i Bezbedonosnom informativnom agencijom, otkrio tri nove psihoaktivne supstance u Srbiji, saznaje RTS.

DRI: Najveće nepravilnosti u pripremi budžeta i nabavkama

Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Srbije Duško Pejović rekao je da su najveće nepravilnosti u poslovanju državnih institucija i firmi u pripremi budžeta, javnim nabavkama, uvećanom obračunu plata i preuzimanju obaveza većih nego što su odobrena sredstva.

Brnabić: Gugl mora uskoro da se izjasni

Kabinet predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić saopštio je da su, povodom informacija koje su se pojavile u javnosti i na društvenim mrežama da je Srbija stavljena na "crnu" listu od strane kompanije Gugl, dobijena čvrsta uveravanja da je reč o tehničkom problemu.