Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Đukić Dejanović: Nema novca za minimalac za porodilje

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je da država nema finansijskih mogućnosti da izjednači porodilje tako da svaka prima minimalnu zaradu dok je na porodiljskom odsustvu.

Stefanović: Nećemo tolerisati paljenje strnjike pored puteva

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, povodom saobraćajne nezgode na autoputu kod Batočine, da očekuje od policije da što pre pronađe osobu koja je odgovorna za paljenje niskog rastinja pored autoputa, što je najverovatnije uzrok lančanog sudara u kome je jedna osoba poginula.

Vučić ne isključuje mogućnost vanrednih izbora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je razgovarao sa najbližim saradnicima iz Srpske napredne stranke ali nije želeo da kaže da li je bilo reči o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Sutra ističe rok za predaju lista za Nacionalne savete

Poseban birački spisak za izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina, koji se održavaju 4. novembra, biće zaključen sutra u ponoć, kada ističe i rok za predaju lista Republičkoj izbornoj komisiji, izjavila je danas pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava i slobode u Ministarstvu državne uprave i lokane samouprave Ivana Antić.