Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Vojni penzioneri zabrinuti kako će se dalje usklađivati penzije

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije upitalo je povodom odluke Vlade Srbije da ukine Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija, kako će se penzije usklađivati u narednom periodu i kako će država regulisati povraćaj neisplaćenih delova penzije sa zakonskom kamatom.

PSS: Napravljen spisak za otkaze 80 policajaca

U Ministarstvu unutrašnjih poslova proizvoljno je napravljen spisak od 80 ljudi, koji bi navodno trebalo da budu otpušteni iz službe, tvrde u Policijskom sindikatu Srbije, navodeći da je dokument pronađen na stolu komandanta beogradskog odreda Žandarmerije i da još uvek nije jasno ko je spisak sačinio.

Vlada Srbije: Nismo odgovorni za oružje u Jemenu

Ministarstvo trgovine, turzima i telekomunikacija u Vladi Srbije nema saznanja o tome da je oružje proizvedeno u Srbiji završilo u Jemenu, državi na jugu Arapskog poluostrva u kojoj već treću godinu traje oružani sukob.

Opština Brus dostavila zahtev koji nikad nije zaveden

Antidatiran zahtev za legalizaciju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, koji je u ime investitorke Snežane Mitković opština Brus kao zvanični dokument dostavila Ministarstvu građevinarstva, kako se ispostavilo, nikada nije zaveden, niti ga je Odsek za urbanizam i građevinarstvo opštine Brus zvanično izdao.

Oktobarske penzije bez umanjenja

Vlada Srbije usvojila je predlog izmena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kojim će, između ostalog, biti ukinut Zakon o smanjenju penzija najkasnije 30. septembra 2018. godine.

NUNS i NDNV: Preduzeti mere protiv onih koji pozivaju na ubistvo Šabića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražili su danas od istražnih i pravosudnih organa da hitno preduzmu odgovarajuće mere protiv pojedinaca koji na društvenim mrežama otvoreno pozivaju na ubistvo poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića.

Mreža: Diskiminacija romske dece u školi u Bujanovcu

Mreža organizacija za decu Srbije osudila je dešavanja u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Bujanovcu gde nastava za jedan deo prvaka nije počela zbog nezadovoljstva njihovih roditelja formiranjem mešovitih odeljenja koja bi trebalo da pohađaju i romska deca.