Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Višesatna čekanja na Horgošu

Pojačan saobraćaj i još jedna velika smena turista ovog vikenda uslovila je duga i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima kao što je Horgoš.

Demostat: Zašto kasni izgradnja koridora

Izgradnja Koridora 10 i 11 u Srbiji kasni zbog loše pripreme radova i dokumentacije, zakasnele eksproprijacije, nepostojanja domaće građevinske operative i nerealnih obećanja datih iz političkih razloga, preneo je Istraživačko-izdavački centar Demostat.

Pregovori o povećanju minimalca u septembru

Pregovori o povećanju minimalne cene rada trebalo bi da počnu u septembru, saznaje "Blic", navodeći da ti razgovori inače nekoliko godina počinju sredinom avgusta, ali da će ovog puta, zbog godišnjih odmora, dogovaranje početi narednog meseca.

Na Batrovcima se čeka sedam sati

Najopterećeniji su autoputevi u smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj, dok se veći broj vozila beleži na putevima ka Makedoniji, Bugarskoj, ali i Crnoj Gori.

Kamiondžije: Vlada nas je ponovo prevarila

Vlada Srbije ponovo je, po drugi put za godinu dana prevarila bivše zaposlene Zastava kamiona, tvrde radnici te firme, koji već nedeljama unazad traže isplatu zaostalih zarada i povezivanje radnog staža za period od 2010. do početka 2016, kad su i poslednji među njima napustili proizvodne pogone kragujevačke fabrike.

Blokirani računi 50 škola blokirali i otpremnine

Zbog neizmirenih obaveza, za koje sredstva obezbeđuju lokalne samouprave, blokirani su računi 50 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, što ne samo da otežava rad tih obrazovnih ustanova, već i onemogućuje Ministarstvo prosvete da isplati otpremnine zaposlenima koji odlaze u penziju.

Sporni doktorati biće priznati novim zakonom

Ministarstvo prosvete sprema izmene Zakona o visokom obrazovanju koje će omogućiti da budu priznati i doktorati koji su stečeni na fakultetima koji u trenutku izdavanja diploma nisu imali ispunjene sve formalne uslove, pišu Novosti.