Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Radimo 16 minuta za kilogram šećera

Da bismo sa prosečnom platom zaradili dovoljno za litar ulja, potrebno je da radimo 33 minuta, pet minuta više nego prošle godine, a za kilogram šećera 16 minuta, dva minuta manje u odnosu na prošlu godinu, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Sarma pušten iz pritvora

Mićo Nikolić zvani Sarma koji je uhapšen sa suprugom Milanom, pušten je prošle nedelje iz pritvora, koji im je određen zbog sprečavanja i ometanja dokazivanja.

Dosta je bilo: Aerodrom u minusu zbog Er Srbije

Iz finansijskog izveštaja koji je objavio Aerodrom "Nikola Tesla" vidi se da mu Er Srbija nije platila usluge za prvih devet meseci ove godine i da je dug veći od dve milijarde dinara, a registrovan je kao nenaplativ, zbog čega je aerodrom završio treći kvartal u gubitku, saopštio je Pokret Dosta je bilo.

U Srbiju dnevno pristiže 4.000 izbeglica

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Sarajevu da Srbija ulaže maksimalne napore da sve migrante, kojih je od početka godine više od 600.000 iz čak 107 država, registruje, uzme im biometrijske podatke i omogući im efikasan pristup sistemu azila.

Vakcine od četvrtka, kubanski imunolog posetio pacijente

Imunolog iz Kube Pedro Kamilo Rodriges, vođa tima koji je patentirao lek "Cimavax EGF", posetio je prve pacijente, koji se u KBC "Bežanijsa kosa" spremaju za terapiju lečenja adenokarcinoma pluća, koju bi trebalo da prime u četvrtak.

Formirati komisiju za napade na advokate

U poslednjih 15 godina, napadnut je 41 advokat, a gotovo nijedan od tih slučajeva nije rešen - rečeno je na protestnom okupljanju advokata ispred Palate pravde "Pucanj u Vladimira je pucanj u advokaturu".

FOTO: Novinari protestuju zbog Gašićeve uvrede

Novinari treba da budu solidarni i da stanu u odbranu svoje profesije, poruka je novinara raznih medijskih kuća koji su se okupili večeras ispred zgrade Vlade Srbije, zbog ispada uskoro smenjenog ministra odbrane Bratislava Gašića.

Marjan Rističević poslao neprimereno pismo

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da joj se poslanik Skupštine Srbije Marjan Rističević obratio na neprimeren način, pokušavši da diskredituje ovu instituciju i njen ugled.

Ubijen beskućnik u Novom Pazaru

Telo muškarca starog oko 60 godina koji je, kako policija sumnja, ubijen, nađeno je danas u Novom Pazaru, u napuštenoj kući u naselju Jaklja, u blizini muslimanskog groblja Gazilar.

Evro sutra 121,65 dinara

Dinar će sutra oslabiti za 0,2 odsto prema evru i zvanični srednji kurs biće 121,65 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preminuo Momčilo Grubač

Univerzitetski profesor i nekadašnji poslanik Demokratske stranke Momčilo Grubač umro je u 76. godini, saopštila je Demokratska stranka.