Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Saobraćajcima blaža kazna za uzimanje mita

Viši sud u Čačku je na ponovljenom suđenju smanjio kazne četvorici saobraćajaca iz tog grada, koji su osuđeni za primanje mita, falsifikovanje i zloupotrebu službenog položaja.

Od 1. marta projekat elektronske prijave bebe

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički najavila je da bi od 1. marta trebalo da počne realizacija projekta e-Beba, zahvaljujući kojem će roditelji odmah po rođenju deteta, iz porodilišta, moći da prijave novorođenče putem interneta.

Borska žila puna zlata?

U rejonu "Čukaru peki" kod Bora američka rudarska korporacija "Friport Mekmoran" u saradnji sa kanadskom kompanijom "Reservoar minerals" pronašla je nova ležišta bakra i zlata, koja su do sada najbogatija tim metalima.

Pogrešno veštačenje na suđenju sinu Željka Mitrovića?

Sudski veštak Branimir Aleksandrić izmislio je povrede pokojne Andree Bojanić (17) na osnovu kojih je zaključio da je devojka koju je na pešačkom prelazu usmrtio Aleksandar Mitrović (22), sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, pretrčavala ulicu, rečeno je na suđenju u Beogradu.

Osuđena na tri godine zatvora za ubistvo muža

Vesna Zlatković osuđena je u ponovljenom glavnom pretresu u novosadskom Višem sudu, započetom u aprilu ove godine, na tri godine zatvora za ubistvo nožem Dragana Mićunovića iz Čeneja, počinjeno u julu 2013. godine u Gardinovcima.

Petina kafe na tržištu u Srbiji je švercovana

Gotovo 5.000 tona sirove kafe godišnje se prošvercuje u Srbiji, a šteta koju država ima samo od neplaćenih akciza iznosi i do 400 miliona dinara, što je ekvivalentno isplati više od 150.000 mesečnih dečijih dodataka.

Dinar nastavlja pad

Dinar će danas nastaviti pad prema evru za 0,3 odsto, uprkos tome što je Narodna banka Srbije (NBS) i juče intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu prodajom 40 miliona evra, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 122,1559 dinara za jedan evro.

Odbijen amandman o udaljavanju nasilnika

Nevladina organizacija Autonomni ženski centar saopštila je da ne postoji ni jedan opravdan razlog zbog koga su poslanici u Skupštini Srbije ćutanjem odbili da prihvate amandman koji bi omogućio udaljavanje nasilnika iz porodične kuće.

Mlekari traže smenu ministarke poljoprivrede

Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine zatražila je ostavku ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković. Mlekari tvrde da njeno ministarstvo propisuje mere koje uništavaju stočni fond.

Jedna gramaža na proizvodu, druga kod cene

U jednom marketu, za isti proizvod navode se različite gramaže na pakovanju i na rafu. Pored toga, ovo je primer proizvoda kojem je smanjeno pakovanje, pa je na taj način poskupeo.

Bomba bez detonatora u SD "Voždovac"

U prostorijama koje koristi Sportsko društvo "Voždovac", danas je pronađena improvizovana eksplozivna naprava bez detonatora, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.