Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

U Novom Sadu i devojčice u kriminalu

Broj rasvetljenih krivičnih dela u Novom Sadu, koja su počinili maloletnici je povećan, a među onima koji su zaradili prijave nalazi se i grupa agresivnih maloletnica. 

Moguć reprogram kredita za samohrane i nezaposlene majke

Ministarstvo finansija predložilo je bankama da određenim kategorijama građana koji imaju stambene kredite u švajcarskim francima ponude reprogram duga, i to pre svega samohranim majkama, onima koji su tim kreditom kupili prvi stan, nezaposlenima, osobama sa invaliditetom koji je nastao zbog nesreće ili bolesti.

U Srbiji registrovano 227 medijatora

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da u Srbiji ima 227 registrovanih medijatora i da ministarstvo želi da podrži sve aktivnosti koje će omogućiti efikasniju i delotvorniju primenu sistema aleternativnog rešavanja sporova.

Evro u ponedeljak 121,24 dinara

Dinar će u ponedeljak, 30. novembra, prema evru oslabiti za 0,1 za odsto i zvanični srednji kurs biće 121,24 dinara za jedan evro.

Nedostaju notari na području 18 sudova

Srbija i godinu dana od uspostavljanja institucije javnog beležnika na području 18 osnovnih sudova nema notare, izjavio je predsednik Javnobeležničke komore Miodrag Đukanović navodeći da je glavni razlog za to neisplativost profesije u tim delovima zemlje.

U udesu poginula devojčica

Jedna devojčica je poginula, a dve osobe su teže povređene kada su se jutros, oko 8 časova, na putu Niš-Knjaževac direktno sudarili "jugo" i "polo".

Izbeglicama prodaju kartice za mobilne i po višestruko većim cenama

Od kampa u Miratovcu nekoliko grupa migranata koji su iz Makedonije vozom stigli do Tanbanovaca, pešačeći oko pet kilometara, stižu u Prihvatni centar u Preševu. Humanitarna pomoć je gotovo "automatizovana". Veći broj volontera iz zemlje i inostranstva najpre deci i ženama daje topao čaj. Stižu i sendviči.