Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Evro sutra 120,39 dinara

Dinar će sutra ojačati za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs biće 120,39 dinara za jedan evro.

Šest ponuda za kupovinu Telekoma

Ponude za privatizaciju Telekoma Srbije trebalo bi da budu otvorene u petak, a kako N1 nezvanično saznaje, stiglo je šest ponuda za kupovinu nacionalne telekomunikacione kompanije.

Na nevraćenom kusuru uzmu nam 750.000 evra

Iako zvanično pare odavno nisu u opticaju, u prodavnicima su one i te kako prisutne u gotovo svim cenama. Jednostavno, retki su proizvodi čija je cena zaokružena i po pravilu se završava parama, a pošto njih nema, iznos se zaokružuje na dinar ili pola dinara.

U Sremu pronađeni oružje i droga

U više akcija na teritoriji Srema policija je pronašla 681 komad municije, pištolj, 450 litara evrodizela i 530 litara lož-ulja, kao i 45 paketića heroina i marihuane.

Precenjen dinar gura Srbiju u ambis

Srbija je u ogromnim ekonomskim problemima i preti joj sunovrat u ambis, kada bi tri četvrtine stanovništva iz sadašnjeg siromaštva spalo na afričku bedu.

Vaspitači najavljuju štrajk za 20. novembar

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije najavio je da će u petak, 20. novembra vaspitači početi štrajk, jer Vlada nije predvidela povećanje zarada i jednokratnu pomoć za radnike predškolskih ustanova Srbije.

Za evro u ponedeljak 120,45 dinara

Dinar će u ponedeljak, 16. novembra, biti jači 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs biće 120,45 dinara za jedan evro, saopšteno je iz Narodne banke Srbije (NBS).

U saobraćajkama poginulo 55 ljudi više nego prošle godine

U Srbiji je u 2015. stradalo 55 osoba više nego u istom periodu 2014, upozoreno je danas na obeležavanju Dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, a ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je poručio da je najvažnije da na vreme naučimo decu da vode računa o sebi u saobraćaju.