Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Ukrajinska vojska bombardovala Lugansk, jedna žrtva

Uprkos zvaničnom obećanju Kijeva da neće bombardovati jugoistočne gradove Donjeck i Lugans, ukrajinska vojska izvršila je vazdušne napade na stambene četvrti u Lugansku, pri čemu je jedan civil poginuo, dok je četvoro ranjeno, objavili su ruski mediji pozivajući se na izjave svedoka.

Trupovi aviona ispali iz vagona

Tri trupa aviona Boing 737 survali su se u jednu reku u američkoj državi Montana, pošto su vagoni kojima su prevoženi iskočili iz šina.

"Putin može biti opasan"

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton, koja će danas u Berlinu predstaviti svoju knjigu "Teški izbori", izjavila je da Vladimir Putin može biti opasan.

Uragan "Artur" pogodio Kanadu

Oslabljeni uragan "Artur", koji je prešao u oluju, pogodio je delove istočne obale Kanade donoseći obilnu kišu i jak vetar, zbog čega je 250.000 kuća i poslovnih objekata ostalo bez struje.

Zagreb: Žena sa detetom skočila sa zgrade

U Zagrebu su jutros uz zgradu u naselju Utrine pronađena tela mrtve žene i trogodišnje devojčice, a policija pretpostavlja da je reč o majci koja se zajedno sa detetom bacila sa zgrade.

Održana najveća gej parada u Evropi

Na desetine hiljada ljudi u visokim štiklama, sa perikama i zastavama u duginim bojama preplavilo je juče ulice Madrida na najvećoj gej paradi u Evropi.

NSA više nadgleda obične građane, nego strane mete

U elektronskoj komunikaciji koju presreće, američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) daleko više nadgleda obične građane koji koriste Internet, uključujući Amerikance, nego legalne strane mete, objavio je list "Vašington post" koji je sproveo istraživanje o tome.

Silovao i ubio ženu i decu

Meksička policija privela je muškarca osumnjičenog za ubistvo četvoro dece i jedne žene u gradiću u centru Meksika, rekli su danas zvaničnici, ali se veruje da žrtava ima više.