Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Slovenci, Hrvati i Mađari će "okupirati" Spens

Novi Sad će naredna četiri dana biti u zelenim i crvenim bojama jer se očekuje da dođe na hiljade navijača iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske zbog mečeva druge faze rukometnog prvenstva Evrope koje se održava na Spensu.

Zurof će učestvovati u obeležavanju godišnjice Racije

Direktor Centra "Simon Vizental" u Jerusalimu Efraim Zurof prisustvovaće obeležavanju 70. godišnjice Novosadske racije na poziv Eparhije bačke i jevrejske zajednice i zajedno sa patrijarhom Irinejem obratiće se prisutnima, izjavio je u subotu episkop bački Irinej.

Spomen ploča žrtvama Racije

U dvorištu Muzeja holokausta u Budimpešti otkrivena je spomen ploča žrtvama Novosadske racije, a otvorena je i izložba "Od večnog prijateljstva do narodnog suda", na kojoj je izložena istorijska građa o Raciji.

VIDEO: Novi Sad u pokretu

Novosađanin Daniel Erdeg napravio je kratki video "Novi Sad u pokretu", koji je uhvatio duh i ritam života vojvođanske prestonice.

Ideja Društvenog centra dobila podršku

Gradonačelnik Igor Pavličić podržao je ideju Društvenog centra na današnjem sastanku sa aktivistima, ali konkretnih dogovora oko prostora nije bilo, kaže za Radio 021 aktivistkinja Društvenog centra Branka Miličić.