Novosadski informativni portal 021

Zabava

Zašto muškarci puštaju bradu?

Muškarci možda puštaju bradu kako bi ženama bili atraktivniji i dominirali nad drugim muškarcima, pokazalo je istraživanje sprovedeno na majmunima.

Konkurs za direktora instituta koji radi samo utorkom

Do kraja ove nedelje otvoren je konkurs za jedno od najboljih radnih mesta u Hrvatskoj - direktora Instituta za migracije, državne institucije poznate po tome da je više od 20 godina svojim naučnicima dopuštala da na posao dolaze - samo utorkom.

Partija sa 88 miliona članova

Vladajuće indijska Baratija džanata - Indijska narodna partija, postala je najbrojnija stranka u svetu, izjavio je danas njen potpredsednik Dineš Sing, navodeći da je u stranci trenutno 88 miliona članova.

Otkrivene drevne posude za proizvodnju piva

Grnčarija stara više od 5.000 godina, koju su Egipćani koristili za proizvodnju piva, nađena je na jednom gradilištu u Tel Avivu, saopštila je danas izraelska služba za antikvitete.

Dikensov muzej kupuje sto za kojim je pisao

Fond za nasleđe britanske vlade poklonio je Dikensovom muzeju u Londonu 780.000 funti da kupi sto za kojim je romanopisac iz 19. veka Čarls Dikens napisao neke od svojih najpoznatijih dela.

Bicikl postaje službeno vozilo?

Uskoro bi u Crnoj Gori bicikl mogao da postane službeno vozilo, kojim bi, između ostalih, i političari mogli da putuju do radnih mesta, pišu Vijesti.

Na aukciji haljina iz "Prohujalo sa vihorom"

Plavo-siva pamučna haljina sa crnim detaljima koju je Vivijen Li nosila u filmu "Prohujalo sa vihorom" biće ponuđena na aukciji 18. aprila i očekuje se da bi mogla da ode za više od 100.000 dolara.