Zabava
05.02.2013.
10:12 > 11:13
Istraživanje sprovedeno na Harvardu pokazalo je da rezultati koje daje Guglova pretraga ukazuju na "značajnu rasnu diskriminaciju u društvu".  
  • Veljko

    07.02.2013 00:11
    svasta
    Pa ti algoritmi samo pretrazuju vec unete naslove i tekstove i na osnovu njih tj. broja pojavljanja kljucnih reci u tekstovima, google izbacuje linkove. Nije kriv algoritam. Ako u roku od mesec dana se na internetu pojavi 50 tekstova koji u sebi imaju kontrukciju "black man" ili "Liroj arrested", normalno je da ce ih algoritam pronaci i izbaciti kao rezultat pretrage tj. predlog. Da recimo zene sa imenom Elizabeta svaki dan kradu po nesto, sigurno bi google izbacio kod unosa reci "ukrala" tekst "Elizabet ukrala...". Da li bi to onda bila diskriminacija prema kraljici Elizabeti?
  • Statisika

    05.02.2013 15:12
    je čudo
    Google bot odražava stvarnost Amerike - jednostavno na internetu i u medijima ima više "black" optuženih za krađe kola nego "white". Nije u pitanju rasizam, nego stvarnost. Ista stvar je i kod nas, ali sa Romima. Ako se nekom ne sviđaju statistički rezultati svakodnevnice i stvarnosti, treba da menja tu stvarnost, pa će i statistika da se menja.
    Muka mi je od ovakvih dušebrižnika i njihovih lupetanja.
  • NikolaNS

    05.02.2013 14:00
    Mozda......
    OK, profesorka je u pravu. Ali na silu se predrasude ne mogu menjati. Mozda...... mozda da Karim, Kejsa i Liroj malo porade na sebi i svojoj okolini, mozda bi manje takvih imena bilo u krimi rubrikama.
    Ako se oglasava kao patka, hoda kao patka i izgleda kao patka - pa mozda onda zaista jeste patka?!
    Hocu da kazem, ako 80%+ kriminala u zemlji potpada pod Afro-Amerikance, onda se to ne zove rasizam - zove se - statistika.
    Na kraju krajeva, svaka predrasuda je napravljena na osnovu necega, bazirana na necemu, na nekim stvarima koje se ponavljaju. Niko ne sedi u kuci i smislja predrasude. Bar mislim da ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna