Stari dobri klasik: Čokoladne kocke sa rumom i keksom

Ovo je tip kolača koji uvek nestane prvi sa stola.
Stari dobri klasik: Čokoladne kocke sa rumom i keksom
Foto: Screenshot (Youtube/Baking Cherry)
U pitanju je pravi klasik, koji se pravi brzo, izdašan je i savršen za sve prilike.
Sastojci:
 
- 300 g mlevenog keksa (plazma, petit beurre ili integralni)
 
- 100 g seckanih oraha (opciono)
 
- 100 g crne čokolade (ili više po ukusu)
 
- 100 ml mleka (biljno ili obično)
 
- 100 g putera ili kokosovog ulja
 
- 2–3 kašike meda, javorovog sirupa ili zaslađivača po izboru
 
- 2–3 kašike ruma (ili ekstrakta ruma)
Preliv (opciono):
 
- Još 50–100 g čokolade + 1 kašičica ulja za glazuru
 
Priprema:
 
1. U šerpi otopite puter, mleko, med i čokoladu dok ne dobijete glatku smesu. Sklonite s vatre.
 
2. Dodajte rum, pa potom mleveni keks i orahe. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
 
3. Utisnite masu u pleh obložen papirom za pečenje (15×20 cm ili manji za deblje kocke).
 
4. Po želji, prelijte rastopljenom čokoladom za glazuru.
 
5. Ohladite 2–3h u frižideru (ili 30–40 min u zamrzivaču).
 
6. Isecite na kocke i poslužite.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Da se prezalogaji: Slani mafini

Može biti dobro da se nešto na brzinu prezalogaji, može biti dobro i kada dođu gosti - slani mafini sa sirom i spanaćem.

Šmek jeseni: Late kafa sa bundevom

Sezona je bundeve i svih divota koje se od nje prave. Danas vam predlaženo ovu finu kafu sa pireom od bundeve i mešavinom začina za recepte sa bundevom.