Rusija: Student otvorio vatru na univerzitetu u Blagoveščensku, ima mrtvih

Navodi se da je ubica imao pušku. U napadu je jedna osoba poginula, tri su povređene, a napadač je izvršio samoubistvo.

U ruskom gradu Blagoveščensku je 19-godišnji student otvorio vatru u zgradi Građevinarskog fakulteta. Jedna osoba je poginula, napadač je izvršio samoubistvo.

Kako prenosi sajt Amur-Info, napadač je bio student četvrte godine ovog fakulteta. Očevici su čuli najmanje pet hitaca. Dva su došla iz kancelarije, još tri - iz hodnika.

Istražni komitet je izvestio da je napadač pucao iz lovačke puške koja je bila registrovana na njegovo ime. Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, jedna osoba je poginula, a tri su povređene.

"Kada su se inspektori popeli ​​na drugi sprat fakulteta, videli su čoveka sa oružjem. Pucao je na inspektore saobraćajne policije, a policija je uzvratila vatru. Napadač je zaustavljen u amfiteatru", navodi se u saopštenju uprave ruskog ministarstva unutrašnjih poslova Amurske oblasti.

Prema podacima policije, napadač je nakon toga izvršio samoubistvo. Poginuo je 19-godišnji student, a još tri mlade osobe su povređene i hospitalizovane. Predstavnik regionalnog Ministarstva zdravlja rekao je za novinsku agenciju RIA Novosti da su sve žrtve zadobile više rana od vatrenog oružja.

Zgrada je evakuisana. Policija i forenzičari rade na mestu zločina. Preliminarni nalazi kažu da je uzrok napada bio konflikt među vršnjacima.

Guverner regiona, Vasili Orlov, napisao je na Instagramu da je napadač bio sam.

https://www.instagram.com/p/B41N0xpq1-4/

Vlada Amurske oblasti navela je da je univerzitet povezan sa bezbednosnim sistemom, koji je na početku školske godine funksionsao.

„Do početka školske godine bio je u ispravnom stanju i prihvatila ga je Komisija za izbor. Nije bilo pritužbi studenata i nastavnika koledža u regionalnom ministarstvu", navodi se u izveštaju.

Portparolka guvernera Elvira Overčenko je rekla da policija i inspektori sada ispituju studente. „Nastava je prekinuta i još uvek se ne zna da li će se nastaviti sutra. Želim da napomenem i da psiholozi rade sa studentima", rekla je ona.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC