Olimpijske igre u Tokiju: Nemačka trenerica u petoboju izbačena jer je udarila konja

Izgleda da je sportistkinja životinju udarila pesnicom i to ju je koštalo učešća u na Igrama u Tokiju.

 

Saint Boy
Getty Images
Svetac je uporno odbijao da preskoči petu preponu zbog čega je Anika Šloj ostala u suzama

 

Nemačka trenerica izbačena je sa Olimpijskih igara jer je udarila konja koji je odbijao da skoči ili krene kasom tokom modernog petoboja.

Trenerica Kim Rajzner čula se na nemačkoj televiziji kako viče uplakanoj takmičarki Aniki Šloj da „stvarno udari" konja dok se ona borila da zauzda Sveca (Saint Boy) tokom jahanja s preponama za žene u petak.

Šloj je prethodno bila na vodećoj poziciji, pre konjičkog dela gde se sportistima daje samo 20 minuta da se upoznaju i povežu sa konjem kojeg nikad nisu jahale.

Čelna organizacija modernog petoboja (UIPM) navela je u saopštenju da se na video snimcima može uočiti da je Rajzner - koja se takmiči u ovoj olimpijskoj disciplini od 2004. godine - udarila konja pesnicom.

„Njeni potezi su u suprotnosti sa pravilima organizacije koja važe na svim takmičenjima modernog petoboja uključujući i Olimpijske igre", navode iz UIPM.

„Izvršni odbor UIPM dao je crni karton trenerici nemačkog tima Kim Rajzner, te je diskvalifikovana i sa ostalih takmičenja na Olimpijskim igrama.

„Odluka je doneta danas u Tokiju pre nastavka takmičenja u muškom petoboju."

Svetac konj nije među onima koji bi trebalo da učestvuju u muškom takmičenju koje predstoji.

Konj je prešao četiri prepone pre udarca u petu koju je svaki put iznova odbijao da preskoči, zbog čega je Šloj ostala bez poena, baš kao što je to ranije uradio drugoj takmičarki Gulnaz Gubajdulini.

Moderni petoboj je olimpijski sport koji se sastoji od takmičenja pojedinaca i ekipa u pet različitih sportova: mačevanja, streljaštva, jahačkog preskakanja, plivanja slobodnim stilom na 200 metara i trčanja 3.200 metara u trajanju od pet dana.

Možda će vas zanimati i ova priča


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

  • Marija

    08.08.2021 23:23
    Smejurija
    Konjicki sport je mucenje svakako za zivotinje. Podbadaju ga neprestano plus korbac a dok ne dodje do tako istrenirane zivotinje godine rada i torture su potrebne kao i u cirkusu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?