Amerika i vremenske nepogode: Istočnu obalu zahvatila snežna oluja, hiljade bez struje, stručnjaci upozoravaju na bombogenezu

Uz uraganske vetrove, oluja je donela i snežnu mećavu i ostavila hiljade bez struje.
People protect themselves from blowing wind and snow during white-out conditions as Winter Storm Kenan
Getty Images
Snežna mećave u Bostonu u subotu ujutro

Istočnu obalu SAD zahvatila je najveća mećava u poslednje četiri godine.

Neka područja „zapljuskuju" jak sneg i orkanski vetrovi, a pet država proglasilo je vanredne situacije uoči dolaska oluje.

Stručnjaci upozoravaju na „istorijske" snežne padavine na pojedinim mestima, a u blizini obale izdata su upozorenja od poplava.

Više od 80.000 domaćinstava širom Masačusetsa ostalo je bez struje.

Meteorolozi kažu da postoji šansa da će oluja zatrpati oblast Bostona sa do 60 centimetara snega, a do 30 centimetara snega je već palo u delovima Njujorka.

Trenutni rekord od 70 centimetara u roku od 24 sata postavljen je 2003.

Duž obale se predviđaju udari jačine od 96-120 kilometara na čas, a više od 7.000 letova je otkazano tokom vikenda zbog vremenskih uslova.

  • Realista

    30.01.2022 15:57
    5cm snega u decembru...
    Propade Amerika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC