Tenis i Australijan open: Nadal beži Đokoviću i Federeru - 21. grend slem, Medvedev pobedio samog sebe

Ruski teniser Danil Medvedev vodio 2:0 protiv Španca, igrao je i protiv publike, a onda je stao u završnici trećeg seta...

Rafael Nadal je osvojio rekordnu 21. grend slem titulu u karijeri, pobedivši u nedelju u maratonskom finalu Australijan opena, ruskog tenisera Danila Medvedeva 3:2 (2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5) u setovima.

Medvedev (25) je imao vođstvo od 2:0 i publiku protiv sebe koja je listom bila za 35-godišnjeg Španca, ali je u završnici trećeg seta dovzolio Nadalu da mu oduzme servis.

Od tog trenutka, Nadal je preuzeo sve konce u svoje ruke i nošen bodrenjem publike stigao do svoje 21. grend slem titule i tek druge u Melburnu - prethodni i jedini put trijumfovao je na Australijan openu 2009. godine.

Prvi grend slem u sezoni odigran je bez najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića kome su australijske vlasti, posle mnogo peripetija, uskratile vizu i deportovale ga iz zemlje.

Nadal je sada za jedan grend slem bolji od večitih rivala - Đokovića i Švajcarca Rodžera Federera koji imaju po 20.

Ni veteran Federer (40) nije igrao na Australijan openu zbog duže povrede.

Bilo je veliko pitanje da li će Nadal uopšte moći da igra na Australijan openu, čak i kada je stigao u Australiju zbog toga što je bio zaražen korona virusom.

Prošle godine, Nadal se mučio sa povredom stopala i nije bio siguran da li će moći da igra na vrhunskom nivou.

Međutim, ova, 2022. godina je počela odlično za Španca koji je dobio svih deset mečeva u kalendarskoj godini.

Pobedom na Australijan openu, drugi put u karijeri, Nadal je postao tek četvrti teniser u istoriji koji je osvojio dve ili više titula na sva četiri grend slem turnira (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open).

  • Nikola

    31.01.2022 00:19
    Bv @ Ajde, bre... Vezes ruke najboljem, mucis se sa par dunstera i ti si kao nesto/negde/nekoga pobedio... Ovaj je tri klase ispod najveceg ikada.
  • Zoks

    30.01.2022 18:31
    Australija dala titulu izborom
    Australija poklonila "gren slem" Nadalu, po odluci vlade Australije da istera Đokovića iz zemlje i ne dozvoli mu da igra. ČESTITAM NA MORALU ZAPADU.
  • Bv

    30.01.2022 16:53
    Bv
    Pet ipo sati,vrhunskog tenisa! Nadal je zaista,zasluzeno ispisao istoriju kao najbolji teniser,svih vremena! Sve cestitke!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC