Tenis i Vimbldon: Kako je Novak Đoković u Londonu osvojio još jedan ananas

Trijumfom na Vimbldonu Novak Đoković je u vitrinu dodao još jedan ananas, približivši se Rafaelu Nadalu u borbi za najviše grend slemova u istoriji.
Novak i trofej
Reuters

„Nemoj da ga ispustiš", kaže uz osmeh princ Vilijam, vojvoda od Kembridža, njegovom sinu, princu Džordžu, koji u rukama drži ono o čemu mnogi sanjaju - vimbldonski trofej.

Ispred njih je sedmostruki osvajač Vimbldona - Novak Đoković.

Samo nekoliko minuta pre toga, Đoković je u finalu savladao Nika Kirjosa iz Australije, čime je došao do četvrte uzastopne titule.

Ubrzo je usledio i susret sa kraljevskom porodicom.

„Hoćeš da dodirneš trofej? Evo, uzmi ga", rekao je Đoković osmogodišnjem princu - koji je i navijao za Đokovića, vidi se na jednom snimku - i dečak ga je počeo da ga razgleda.

Kejt Midlton, njegova majka i vojvotkinja od Kembridža, pazila je sve vreme da se trofeju kojim slučajem nešto ne desi, jer se u jednom trenutku poprilično nakrivio.

Đoković je od početka 2022. prešao dug put kako bi ponovo došao do čuvenog trofeja.

Prvo je sa Australijan opena, prvog grend slema u sezoni, deportovan posle bure oko vakcinacije, da bi potom na Rolan Garosu bio poražen od Rafaela Nadala, velikog rivala.

Sada je trijumfovao na Vimbldonu, ali će, zbog situacije oko ruskih tenisera i invazije Rusije na Ukrajinu, pasti na ATP listi, gde od danas zauzima sedmu poziciju.

Ipak, nastavlja se trka za najboljeg u istoriji tenisa između njega, Nadala i Rodžera Federera.

Jedna od najvažnijih stavki u toj debati mogli bi da budu trofeji sa grend slemova - najvažnijih i najvećih turnira - a posebno vimbldonski, koji ima dugu istoriju.

I možda najvredniji ananas na svetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li je Gruzija sledeća Ukrajina?

U Gruziji se nastavljaju masovni protesti protiv novog zakona o „stranom uticaju“ nazvanog „ruskim zakonom“, a raste zabrinutost da će pokušaji udaljavanja od Rusije prema Evropi odvesti zemlju na put dodatne okupacije i rata.