Kraljica u Vindzoru: Mesto za rad i odmor

Vindzor je imao posebno mesto u kraljičinom srcu, ali je bio i radno mesto do samog kraja.
Queen on Christmas Day
PA Media
Kraljica je 1984. godine poslala tradicionalnu poruku za Božić iz zamka Vindzor

Rođena u kraljevskoj kući Vindzorovih, nije bilo iznenađenje što je kraljica bila snažno vezana za dvorac iz 11. veka, sagrađen posle invazije Normana na Englesku.

Najstariji i najveći naseljeni zamak na svetu dom je britanskih kraljeva i kraljica gotovo hiljadu godina.

Bilo je očekivano da će kraljica Elizabeta Druga, britanski monarh čija je vladavina najduže trajala, provesti toliko vremena u zamku za 96 godina života.

Queen and corgi
PA Media
Mlada princeza Elizabeta fotografisana 1941. godine sa jednim od mnogobrojnih korgija koje je imala tokom godina u Vindzoru
Royal Family
PA Media
Kraljica sedi, dok kraj nje stoje vojvoda od Edinburga, princ Čarls i princeza Ana. Kraj njenih nogu je Šugar, jedan od korgija (1959. godine)
Queen & Charles
PA Media
Kraljica jaše konja u društvu prvog deteta, danas kralja Čarlsa Trećeg (1961. godina)
Queen and firefighter
PA Media
U društvu vatrogasca dok posmatra štetu nastalu u požaru kada se zapalila zavesa, a izgorelo 115 soba zamka (1992. godine)
Queen & Sir Tom
PA Media
Prilikom proglašenja za viteza sera Toma Mura, koji je postao poznat po šetnji po sopstvenoj bašti da bi sakupljao novac za Nacionalnu zdravstvenu službu (2020. godine)
Queen and Philip
PA Media
Na 99. rođendan supruga, vojvode od Edinburga (2020. godine)
Queen & Canadian PM
PA Media
Na poslu do samog kraja, kraljica se sastala sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom u zamku Vindzor u martu 2022. godine, samo šest meseci pre smrti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC