Delta holding: Platićemo porez u Srbiji

Kompanija "Delta holding" danas je saopštila da će u Srbiji platiti porez po osnovu prodaje tržnih centara Delta siti u Beogradu i Podgorici.

Objekti su prodati južnoafričkom investicionom fondu "Hiprop", po ukupnoj ceni od 202,8 miliona evra.

"Prodajom šoping-molova "Delta" je još jednom pokazala sposobnost da stvori i razvije vredne biznise, što predstavlja misiju naše kompanije. Sa ovom poslednjom transakcijom prihodi od prodaje kompanija dostigli su iznos od 1,8 milijardi evra", navodi se u saopštenju Delte.

Najavljeno je da "Delta" novac od prodaje tržnih centara investirati u dalji razvoj poslova u oblasti nekretnina, agraru i distribuciji.

Kako je saopšteno, u najveće najavljene projekte: šoping-mol Delta planet, hotel Interkontinental i novu poslovnu zgradu u Beogradu, Delta je spremna da, odmah nakon dobijanja građevinskih dozvola, uloži 250 miliona evra "i time pruži novi podsticaj privredi Srbije".

"Delta" je podsetila da je u poslednjih deset godina u budžet Srbije po osnovu poreza i doprinosa uplatila dve milijarde evra.

Prema ranijem pisanju "Blica", vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković ne mora državi da plati ni dinar poreza na transakciju kojom je tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici prodao južnoafričkom fondu "Hiprop investment limitid", jer krajnji vlasnik "Delta sitija" nije iz Srbije već sa Kipra.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija