Hrvatska predsednica predlaže porez na ššećer i holesterol

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je predstavila preporuke svog Saveta za ekonomska pitanja za dugoročni privredni razvoj zemlje, a među smernicama je, između ostalog, i reforma sistema lokalnih poreza i uvođenje "poreza na greh", odnosno na proizvode koji sadržže visok procenat ššećera, zasićenih masnoća i holesterola.
Kitarović je ocenila da prvi koraci Vlade ohrabruju i da su na tragu dugoročnog i održživog razvoja konkurentnije privrede, prenose hrvatski mediji.
 
- Cilj dokumenta nije bio ulaziti u izvrššna ovlašćenja koje ima Vlada, već biti konstruktivan partner u postizanju zajedničkog cilja, a to je ukupan oporavak i dalji razvoj privrede, otvaranje novih radnih mesta. To su pretpostavke za reššavanje najvećeg problema s kojim se Hrvatska danas susreće, a to je demografija i odlazak mladih, posebno obrazovanih ljudi u inostranstvo - istakla je Grabar-Kitarović nakon sednice saveta.
 
Preporuke sadržžane u dokumentu, koji je sastavljen pre godinu dana, Grabar-Kitarović predala je i prethodnoj Vladi. Među smernicama je, između ostalog, i produživanje roka za relativno poresko zastarevanje s 3 na 5 godina, a za apsolutno sa 6 na 10 godina.
  • CUDNO

    02.02.2017 15:22
    ILI OCEKIVANO
    Nijedna pametna osoba a to je samo moje misljenje nebi smela da predlozi ovakvu glupost jer covek u pojedinim slucajevima recimo vodjenjem pravilne ishrana mozda i moze da utice na neki od ovih faktora a neka je genetika u pitanju i zato mislim da je to notorna glupost ali ko sam ja nisam predsenica jedne male drzave.
  • Zivan

    02.02.2017 08:15
    Da čujemo nešto pametni i od Kolinde...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija