Više od hiljadu firmi na listi Ministarstva zbog radnika na crno, među njima pekari, krojačice...

Na spisku su i taksisti, automehaničari, prodavci ogreva, neprijavljeni pekari, ali i krojačice, nelegalne drvoseče, mesari...
Više od hiljadu firmi na listi Ministarstva zbog radnika na crno, među njima pekari, krojačice...
Foto: Pixabay
Od 5. septembra kada je Ministarstvo za rad objavilo na svom sajtu nazive 21 firme u kojima su zatečeni radnici "na crno" ili su inspektori u njima utvrdili različite nepravilnosti, dva meseca kasnije na listi se nalazi više od 1.000 preduzeća ali i pojedinaca koji su svoje poslove obavljali mimo zakona.
 
Na spisku ministarstva je znatan broj frizerskih i kozmetičarskih salona, autoperionica, prodavnica, kafića ali i građevinskih radnika koji su sami radili "na crno", poput uličnih prodavaca, fizičkih radnika, prodavaca na nelegalnim tezgama... 
 
Na spisku su i taksisti, automehaničari, prodavci ogreva, neprijavljeni pekari, ali i krojačice, nelegalne drvoseče, mesari... 
 
Na spisku se nalazi niz firmi koje rade u Subotici, Somboru, Zrenjaninu, zatim Novom Sadu, Beogradu kao i u Šapcu, Vranju, Nišu, Boru, Tutinu, Bujanovcu... a koje nisu prijavile zaposlene, nisu registrovane u APR-u ili su pak u njima utvrđene nepravilnosti u poslovanju.
 
Ceo spisak možete pronaći na sajtu Ministarstva rada, u sekciji Linkovi i obaveštenja.
  • Divlji Zapad

    04.11.2018 11:19
    I treba svi da odu odavde
    A kod Mitroviceve Farme u Dobancima svi radnici prijavljeni?I dalje kome ide porez od plata?Botovima u administraciji.Svaki drugi koji radi u privatnom sektoru uzubrabno uci strane jezike i planira da ode odavde.Srbije je jedina drzava u Evropi koja ima Zakone o platama nepostojece SFRJ.I najvece poreze i doprinose na plate,65% koji pocinju sa 15 hiljada dinara/120 eura.To je poreskoj upravi dovoljno za minimalni zivot u Srbiji pa nakon 15 hiljada dinara/120 eura plate krece oporezivanje od 12 hiljada dinara/100 eura preko.Ko ce bre ostati u ovoj drzavi sa ovakvom bolesnom politikom i bolesnim Zakonima od postenih i obrazovanih radnika?
  • Bns

    04.11.2018 10:32
    Rob
    A kod velikih su svi prijavljeni i rade za mizeriju. Bravo za drzavne organe!
  • Kaya

    04.11.2018 09:50
    Sve sama sitna riba i boranija. Gde su oni veliki?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija