Uskoro tender za Petrohemiju, zainteresovan NIS

Tender za privatizaciju HIP "Petrohemije" mogao bi da bude u prvom kvartalu ove godine, a kompanija NIS je spremna da se javi na konkurs, kaže predsednik sindikata "Pravda" HIP Petrohemije Zlatko Bekić.
Na pitanje da li očekuje da će privatizacija ovog preduzeća biti tema razgovora delegacije Rusije i Srbije u Beogradu, Bekić za Tanjug kaže da to ne očekuje, s obzirom na činjenicu da je reč, kako kaže, o susretu na visokom nivou.
 
"Nemamo posebna očekivanja jer mislimo da nismo tema sastanka ovako visokog nivoa. Rusi imaju svoju kompaniju u Srbiji, to je NIS, i ako bude privatizacije, a imamo informacije da su zainteresovani i da pripremaju dokumentaciju za javni poziv, da će to da se uradi preko kompanije NIS", kaže Bekić.
 
Inače, Fiskalni savet je ocenio da će u 2019. godini "Petrohemija" dobiti strateškog partnera ili otići u stečaj.
 
Bekić kaže kako "ne veruje da bankrot može da se desi", a stav Sindikata je da je privatizacija jedino rešenje za "Petrohemiju".
 
"Sigurni smo da je NIS zainteresovan. Pominju se još neki. Očekujem da će javni poziv biti raspisan u prvom kvartalu ove godine. Tada će sve biti mnogo jasnije", ističe Bekić.
 
Petrohemija je po vrednosti izvoza na šestom mestu u Srbiji i poslednjih godina posluje pozitivno.
  • Realan

    18.01.2019 14:27
    Kakav stecaj ako smo pozitivni.Niko da kaze koliki je dug petrohemije,koliko ima na racunu i da li jos nekome duguje.Sve je to zakulisano,kako poslovodstvo tako i sindikati.
  • Anonimus

    18.01.2019 12:35
    Sad znamo zasto je Putin dosao u Srbiju
  • Marko

    17.01.2019 12:35
    Pa
    Pa ako posluje pozitivno, zašto je prodaju, odnosno privatizuju, rekao bi neko ko ne živi u Srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.