Zbog finansijskih teškoća, Etihad menja planove za nabavku aviona

Etihad Ervejs saopštio je da je restrukturirao planirane nabavke aviona od kompanija Erbas i Boing zbog finansijskih previranja.
Zbog finansijskih teškoća, Etihad menja planove za nabavku aviona
Foto: Pixabay
Državna aviokompanija čije sedište je u Abu Dabiju saopštila je da će isporuku pet aviona Erbas A350-1000, 26 Erbas A321neo aviona i šest Bong 777-9 letelica preuzeti "tokom narednih godina".
 
"Preostale narudžbine za letelice će biti podložne reprogramiranju, restrukturiranju ili smanjenju", navodi se u saopštenju.
 
Podsetimo, Insajder je u decembru pisao da je Er Srbija, prema ugovoru, do kraja 2018. trebalo da dobije četiri aviona najnovije generacije A320neo i još šest takvih do kraja 2020. Međutim, budući da je Etihad odlučio da otkaže kupovinu aviona erbas A320neo, depozit koji je Jat ervejz 1998. uplatio Erbasu vraćen je Er Srbiji.
 
Etihad koji su pokrenuli vladari Abu Dabija 2003. godine saopštio je da je imao gubitak od 1,52 milijardi dolara u poslednjoj fiskalnoj godini. Njegova strategija agresivne kupovine udela u aviokompanijama od Evrope do Australije da bi se nadmetao sa kompanijom Emirejts (Emirates) i rivalskim "Katar ervejsom" (Qatar Airways) je izložila kompaniju velikim gubicima.
  • Logi

    14.02.2019 20:22
    Šojići
    Strateški partneri po izboru srpskih stratega obično završe ovako. Pa se pokupe, ostave dugove i pobegnu, kao oni strateški graditelji iz Rumunije. Ima i strateških investitora koji dođu, pokupe subvenicje, stave ključ u bravu, pobegnu, a radnicima za uspomenu ostave neisplaćene zarade. Tako to biva kada strateške partnere biraju razni Šojići.
  • Yoki

    14.02.2019 18:34
    Nečuveno
    Ljudi, pa da li je ovo normalno. Er Srbija dok je bila u vlasništvu države dala depozit a sad kada je privatizovana depozit povučen!!! I kome ide u džep taj depozit? Ko sa njim raspolaže, privatna kompanija???!!!
  • VladaN

    14.02.2019 13:54
    Nema problema
    Sa’će Vučić , pardon “VladaSrbije” da im otpiše neke dugove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija