Konverziju kredita u "švajcarcima" do sada prihvatilo 60 odsto zaduženih

Ponudu banaka u Srbiji za konverziju kredita indeksiranih u švajcarskim francima do sada je prihvatilo oko 60 odsto klijenata, a kod pojedinih banaka konvertovano je i do 85 odsto kredita, saopštilo je Udruženje banaka Srbije.
Konverziju kredita u "švajcarcima" do sada prihvatilo 60 odsto zaduženih
Foto: Pixabay
Rok do kojeg korisnici kredita treba da se izjasne, na osnovu Zakona o konverziji, usvojenog aprila ove godine, varira od banke do banke, pošto su ponude poslate u različitim vremenskim intervalima. Zakon je predvideo rok za izjašnjavanje od 30 dana od dana kada je klijent primio ponudu banke. 
 
"Prema do sada prikupljenim podacima, možemo zaključiti da je većina korisnika stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima prihvatila da je Zakon o konverziji najbolje rešenje za njihovu situaciju. Već sada možemo reći da se konverzija uspešno sprovodi, a koliki će biti konačan procenat kredita konvertovanih u evro znaćemo kada istekne zakonom predviđeni rok", rekao je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Vladimir Vasić. 
 
Ponude za konverziju upućene su svim korisnicima stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, a za proces konverzije banke u Srbiji izdvojiće oko 130 miliona evra. Rešenjem iz Zakona o konverziji preostali dug klijentima biće umanjen za 38 odsto.
  • chf rob

    13.06.2019 11:16
    e moj "udruzenje banaka srbije"
    spasao vas je zvalavi ko niko nikoga!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija