APR upozorava privrednike i preduzetnike: Uplatnice koje stižu poštom nisu naše

Agencija za privredne registre (APR) ponovo je danas upozorila privredna društva i preduzetnike da uplatnice koje ovih dana dobijaju poštom nemaju veze sa obavezom registracije i ne potiču iz te agencije.
APR upozorava privrednike i preduzetnike: Uplatnice koje stižu poštom nisu naše
Foto: Pixabay
Povodom novih, učestalih poziva i obraćanja korisnika, APR "ponavlja upozorenje privrednim društvima i preduzetnicima, a naročito onima tek osnovanim, da uplatnice koje primaju na iznos od 4.000, odnosno 16.000 dinara, za 'upis novoosnovanih pravnih lica u PrivredniRegistar.rs ne potiču od Agencije, niti imaju veze sa zakonskom obavezom registracije", navedeno je u saopštenju.
 
Agencija objašnjava da se "postupak registracije i objavljivanja podataka na internet stranici www.apr.gov.rs sprovodi isključivo na osnovu registracione prijave koja se podnosi u skladu sa odredbama Zakona o postupku registracije u APR".
 
Koverte sa uplatnicama, koje ovih dana građani ponovo primaju, spadaju u komercijalnu ponudu i registrovani subjekti ne moraju da ih prihvate, naglašava APR u saopštenju.
  • goxy

    24.09.2019 15:28
    bravo
    Bravo za decka koji je sve ovo osmislio za pismene pise tako da ne vidim ni jedan pokusaj prevare niti obmane
  • Vojkan

    24.09.2019 15:07
    Ljudi to je klasican marketing, nije za nepismene, postoje opsti uslovi na poledjini, procitao, platio, ko nece ne moraaa...
  • Privat Nick

    24.09.2019 10:57
    Zemlja prevaranata
    Naterali su nas da registrujemo sve kontakt podatke i sad nas razni mešetari i prevaranti maltretiraju i šalju kojekakve publikacije uz otkup ili obavezno vraćanje u roku 10-tak dana. Te "firme" su uglavnom iz BG, na nn adresi gde nema nikog, i odmah slede tužbe "svojim"(BG) sudovima.
    Sve potrebne kontakt podatke imaju poreske službe i APR finansijski izveštaji, te ko ne želi ne može ni da ga nekim besmislenim zakonom na to primoravaju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.