Danas: Miodrag Kostić najviše ponudio za Komercijalnu banku

Najvišu obavezujuću ponudu za Komercijalnu banku dala je domaća AIK banka, u vlasništvu Miodraga Kostića, u visini od 395 miliona evra, piše "Danas" pozivajući se na nezvanične informacije.
Danas: Miodrag Kostić najviše ponudio za Komercijalnu banku
Foto: 021
U tu sumu trebalo bi računati i dividendu za ovu godinu, dobit banke u prva tri tromesečja je oko 60 miliona evra, kao i deo dobiti iz ranijih godina od oko 30 miliona evra koji je odlukama skupštine akcionara podeljen vlasnicima akcija i zaposlenima, a još nije isplaćen.
 
Ova cena za državnih 83,23 odsto akcija vrednuje celu banku na 471 milion evra, jedva nešto više nego što je trenutna cena na berzi, piše Danas.
 
List prenosi i da je država stranim fondovima za akcije Komercijalne banke platila 35 odsto više nego što za sada može od njih da dobije.
 
Narednih dana Ministarstvo finansija će ocenjivati ponude, pa će biti poznato da li će Komercijalna banka, sa više od 10 odsto tržišta, aktivom od 3,6 milijardi evra i štednjom građana od 1,8 milijardi evra, naći novog vlasnika ili će ostati najveća državna banka.
  • Slobodan

    21.12.2019 12:14
    Miodrag
    Jel to onaj sto se obogatio kupovinom 3 secerane za 3 evra ?
    Hocu i ja tako da budem biznismen.
  • Pitanja

    20.12.2019 13:02
    Da li je neko već objasnio ključne razlike u poslovanju Miškovića i Kostića i drugih velikih biznismena ?

    Ako su tako uspešni, zašto nisu dobili pravo da polemišu javno sa Privrednom komorom Srbije o čuvenim strateškim problemima države u snalaženju sa zakonima privrede, za koju je optužena da je namerno ugrožava ?

    Ako je država tu već raščistila sva pitanja, zašto je onda Privredna Komora Amerike u Srbiji, umesto domaće Privredne komore, otvarala javne diskusije o kritikovanju kočničke birokratije ?
    Građani se svakako ne bi protivili tome da se usaglase jednom zakoni koji koče privrodu i privatan sektor. Da li se o tome uopšte još i priča ili se samo izbacuju cifre kao da je narod nestručan da prati dešavanja u toj oblasti ?
  • Arapi,Burazer,drugi

    20.12.2019 12:18
    Fantastično odrađen posao,država platila 35% više nego što može da dobije.Kolika li je provizija za donosioca takve odluke, da mi je znati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.