Država dala 1,57 miliona evra subvencija za izgradnju Teodosićevog hotela

Država Srbija dodelila je 1,57 miliona evra kompaniji brata košarkaša Milana Teodosića za izgradnju hotela na Divčibarama, koji je otvoren u nedelju.
Država dala 1,57 miliona evra subvencija za izgradnju Teodosićevog hotela
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Nova ekonomija piše da je prema ugovoru između Ministarstva privrede i kompanije Sport Agent, u stoprocentnom vlasništvu Jovana Teodosića, država toj firmi za izgradnju sportsko-turističkog kompleksa dala subvenciju od 1.570.400 evra. Ugovor je potpisan 29. oktobra 2018. godine, a prva tranša subvencije u vrednosti od 455.000 evra isplaćena je 31. oktobra 2019. godine, prema podacima Ministarstva. Druga tranša od preko 1,1 milion evra treba da bude isplaćena 2020. godine.
 
Sport Agent se obavezao da zaposli najmanje 70 osoba čija će ukupna primanja biti najmanje 20 odsto veća od minimalca. Kompanija se takođe obavezala da investira najmanje 7.852.000 evra u projekat do kraja 2020. godine.
 
Prilikom otvaranja kompleksa 22. decembra predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da je izgradnju hotela "država malo pomogla novcem i da i na druge načine hoće da pomogne", kako je javio N1. Vučić je kazao da je ovo deseti hotel koji pomaže država, a čiji su vlasnici domaći investitori. Neki od tih domaćih investitora su osobe i kompanije bliske Srpskoj naprednoj stranci.
 
 
Ranije ove godine, biznismeni bliski SNS kupili su dva hotela u Vrnjačkoj Banji, nakon čega im je država dala 2,5 miliona evra novčane pomoći da ih renoviraju, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.
 
Hotel "Tonanti" je kupio Aleksandar Papić, blizak ministru policije Nebojši Stefanoviću, a hotel "Fontana" biznismen blizak SNS-u Dragoljub Zbiljić, vlasnik "Južne bačke". Država je takođe dala 1,6 miliona evra subvencija kompaniji Planinka, na čijem je čelu funkcioner SNS Radovan Raičević, za izgradnju hotela "Bela Jela" u Lukovskoj Banji u avgustu 2019.
  • Nadja

    25.12.2019 01:23
    Hotel
    Drzava bolje neka ulaze u obrazovanje,i u zdrastvo.Neka podele sirotinji ili podignu socijalnu pomoc i penzije.Sta je socijala 5000dinara.Zivi ili umri.Zato omladina bega iz Srbije jel nemastina je velika.A mi Samo gledamo kako kome Jos vise da otmemo.
  • Nadja

    25.12.2019 01:18
    Hotel
    Neznam sta treba Jos da se desi da bi videli nasi lideri gde grese?skole rusevine,bolnice,trosne,Apotheke prazne,fabrike prodate.A gradonacelnik Novog sada pravi zurku i to na racun svojih radnika.Dilas pravi Proteste.narod nema ni za osnovne potrebe.mnogi kantare i jedu iz kontenjera.ma Stace hotel za taj silni novac ???Zar je to potrebno.?izadi i vidi kako narod zive.ne gradite Samo za bogatase.Pogledajte Vase potomstvo kako zivi.i gde.Nedajte i to Malo Sto imate u ruke stranim investorima.cinite za vas i buducnost nase omladine.
  • Cica

    24.12.2019 21:30
    Dzaba
    Dzaba im bice im prazan hotel, ne umeju oni...umeju samo da pljackaju Srbiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.