Uskoro prvi put dinarske obveznice na 12 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država na domaćem tržištu hartija od vrednosti uskoro prvi put ponuditi dinarske obveznice, na period od 12 godina.
 Uskoro prvi put dinarske obveznice na 12 godina
Foto: 021.rs
Vučić je rekao da međunarodni investitori imaju poverenja u srpske obveznice, odnosno ekonomiju Srbije i da je to razlog zašto postoji veliko interesovanje za emisiju evroobveznica koju je Srbija danas prvi put emitovala na period od 20 godina u iznosu od 150 miliona evra. Objašnjava da je država, kada je reč o danas emitovanim evro obveznicama, dobijala ponude za kamatu koja je ispod 3 odsto.
 
"Mi smo danas dobijali ponude za ispod tri odsto kamate na 20-godišnje obveznice. Koliko je onda to poverenje u srpski finansijski sistem", primetio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Drvaru.
 
Dodao je da su ranije ponude za obveznice bile na pet godina, sa kamatom od 7,5 odsto. "To znači da smo veliki posao od 2014. godine uradili", rekao je Vučić.
  • Apostol

    30.01.2020 09:53
    Ugledni biznismen
    Dajte meni funkciju min.finansija, ovako bi ja izgledao u obavljanju svoga posal. U pregovorima bi uspeo da izdam obveznice na 3.49%, sada vi vidite koliko ja ne bi krao, to je mozda malo 0.01% ali u odnosu na 7.5%, to je neverovatan napredak , sa takvim pristupom, vanzemaljci i dzedaji bi nam verovali, imali bi prvi letelice koje bi zaposlile i onih preko milion glasaca koji se javljalju redje od prestupne godine a ucestalije od Halejeve komete, Srbija je presisala i Nedodjiju, Petar Pan nam nije ni do kolena. Djilasu tajkunu sto cutis !!! Ajde fasisiti i lopovi da vidim Vas !! Jorgovanka za zivotnog bankara til aj daj :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija