15 godina uspešnog partnerstva

Svako od nas sigurno pamti neku "radnju iz kraja" u kojoj nam je prodavačica znala ime, i u koju su nas mame, bake ili tetke, kao prvi test odrastanja, sa novčanicom u ruci i spiskom na papiru slale da donesemo ono što im nedostaje za spremanje ručka.

Iako ponekad može da nam se učini da su ova vremena prošla, i da su male lokalne radnje poklekle pred konkurencijom modernih hipermarketa koji pružaju obogaćeno iskustvo kupovine u gotovo svakom  komšiluku u većim mestima u Srbiji, posmatranja tržišnih kretanja pokazuju da se kupci u našoj zemlji i dalje ne odriču svojih omiljenih "prodavnica sa ćoška".

A iza svake takve prodavnice ili ugostiteljskog objekta stoji preduzetnik, sa svojom porodicom, koji se trudi da održi i ojača svoju poziciju, uprkos konkurenciji.

METRO Cash & Carry veruje da je očuvanje koncepta tradicionalnih trgovinskih radnji i ugostiteljskih objekata izuzetno bitno za razvoj i unapređenje lokalnih zajednica, i baš zato, već 15 godina pomaže i podržava razvoj preduzetničkog duha u Srbiji, pružajući usluge i asortiman proizvoda posebno osmišljen da odgovori na zahteve svojih kupaca.

55 godina iskustva na najrazličitijim tržištima širom sveta i stalno osluškivanje potreba kupaca učinile su da METRO Cash & Carry bude ono što je danas - moderna veleprodaja i mesto koje nudi bogatstvo i kvalitet prehrambenog i neprehrambenog asortimana, kroz izbor više od 25.000 artikala u svojim objektima.

Kao pouzdan partner preduzetnika, koji istinski želi da olakša svakodnevno poslovanje trgovaca i ugostitelja, uz vrhunski asortiman, METRO svojim kupcima nudi i brojne druge pogodnosti i praktičnu podršku.

Za vlasnike samostalnih trgovinskih radnji koji žele da unaprede svoje poslovanje, tu je METRO program Moja radnja kojem se za samo par godina u Srbiji priključilo više od 500 radnji koje mogu da računaju na marketinšku podršku, specijalne ponude, atraktivnu rabatnu skalu, bonus sistem, kao i na asistenciju u brendiranju, osmišljavanju promotivnih materijala i programa lojalnosti, podršku i promociju putem društvenih mreža i savetovanje u pogledu organizacije radnje, asortimana i pozicioniranja robe.

Ovakav, sveobuhvatan, vid podrške malim, samostalnim trgovcima predstavlja razliku između pukog opstanka na tržištu i unapređenja i razvoja poslovanja od jedne, često porodične radnje, do male ali stabilne franšize, koja značajno može da obogati život zajednice u kojoj posluje.

Nezavisni preduzetnici-ugostitelji iz HoReCa sektora čine značajan potencijal srpske privrede, zbog čega je neophodno pružiti adekvatnu podršku i njihovom razvoju. Najraznovrsniji i najkvalitetniji prehrambeni proizvodi, profesionalna oprema i usluga dostave, deo su onoga što METRO u Srbiji nudi ugostiteljskom sektoru.

Pored toga u Srbiji od 2012. godine METRO HoReCa centar, kao jedan od najsavremenijih centara tog tipa u regionu, realizuje i specijalno osmišljene treninge i programe edukacije, usmerene ka usavršavanju upravo svih onih preduzetnika kojima je ugostiteljstvo poziv, ali i profesionalna strast.

METRO Cash & Carry, kao veleprodajna kompanija posvećena razvoju zajednica u kojima radi i snažnim partnerstvima sa svim svojim kupcima, bilo da je reč o "radnjama na ćošku" ili ekskluzivnim restoranima - zna da je uspeh svakog kupca i uspeh za METRO.


** Obeležavanje 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji za METRO je još jedna prilika da pokaže da je pouzdan partner koji radi u cilju uspeha svojih kupaca. U okviru HoReCa sajma koji se tokom februara održava u METRO Cash & Carry distributivnim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, sve posetioce očekuju dodatne pogodnosti prilikom kupovine profesionalne ugostiteljske opreme.

*** Najlepši rođendani su oni u kojima svi dobijaju poklone - zbog čega METRO slavi 15. rođendan uz veliku nagradnu igru za sve svoje kupce - "15 ZA PAMĆENJE"! Nagradna igra traje od 15.02. do 13.03.2020. godine, a sve detalje kako da i učestvujete i osvojite neku od vrednih nagrada, možete saznati ako posetite neku od METRO radnji u Srbiji.

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.