Avio-industriju čeka dug oporavak, izgubljeno nekoliko godina rasta

Popunjenost mesta međunarodnih aviona opala je za gotovo 80 odsto u odnosu na godinu pre, a polovina aviona međunarodnih kompanija nalazi se u hangarima.
 Avio-industriju čeka dug oporavak, izgubljeno nekoliko godina rasta
Foto: Pixabay
Zbog ovoga će avio-industriji možda biti potrebne godine za oporavak od pandemije virusa korona.
 
Avio-prevoznici uključujući Junajted Erlajns Holding i Er Nju Zeland su upozorili da će iz krize izaći smanjeni, a postoje strahovi da drugi možda neće preživeti.
 
"Verovatno se, kada pandemija bude popustila, stvari neće vratiti u razmere kakve smo imali početkom godine", rekao je Olivier Ponti, potpredsednik kompanije Forvard Kis i dodao da je moguće da će mnoge avio-kompanije propasti, a da će ostale morati da snižavaju cene kako bi privukle potražnju.
 
Forvard Kis je objavio da je broj mesta međunarodnih avio-kompanija u nedelji od 30. marta do 5. aprila smanjen na 10 miliona, u odnosu na 44,2 miliona od pre godinu dana, prenosi Sputnjik Kompanija OAG rekla je da je izgubljeno nekoliko godina rasta industrije i da bi moglo potrajati do 2022. ili 2023. godine pre nego što se količina letova vrati na nivo koji je očekivan 2020. godine, prenosi hrvatski Indeks.
 
Kompanija Cirium, koja takođe obrađuje podatke o vazduhoplovstvu, objavila je da je oko polovine svetske flote aviona u hangarima.
 
"Iako će mnogi od njih biti privremeno u skladištima, mnogi od tih aviona nikada neće nastaviti s uslugom", rekla je analitičarka Koven Helen Beker i dodala da veruje da će vazduhoplovna industrija izgledati bitno drugačije kada iziđemo iz pandemije.
 
Proizvođači aviona razmatraju drastične rezove u proizvodnji širokotrupnih aviona zbog pada potražnje za najvećim putničkim avionima, rekli su izvori proizvođača i dobavljača.
 
Isporuke aviona dugog dosega, kao što su Boing Co 777 ili 787 i Erbas SE A350 ili A330, posebno su teško pogođene jer avio-kompanije traže odlaganje plaćanja.
  • Gengsta

    05.04.2020 19:44
    Das auto.
    I ovako su bili na slepom putu, ovo ce im pomoci jer ce praviti i prodavati dizel i benzinske motore i dalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija