PKS pozvala privrednike da koriste besplatnu platformu za onlajn razmenu dokumenata

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas privrednike da se besplatno registruju na inovativnu Verto platformu, kako bi olakšali procese slanja i prijema dokumenata, prvenstveno faktura, ugovora i otpremnica, a istovremeno uštedeli novac i vreme.
PKS pozvala privrednike da koriste besplatnu platformu za onlajn razmenu dokumenata
Foto: Pixabay
Verto je platforma za sigurnu i efikasnu razmenu dokumenata, koja zamenjuje tradicionalne načine isporuke, uz uštedu vremena i troškova za kompanije, a njeni kreatori omogućili su besplatno korišćenje radi podrške privredi i olakšanja poslovanja otežanog trenutnom krizom zbog pandemije virusa korona, navedeno je u saopštenju.
 
Kako je istaknuto, Verto platforma, realizovana uz podršku PKS, unapređuje, odnosno potpuno zamenjuje procese štampe, potpisa, skeniranja, skladištenja, slanja i kompletnog upravljanja dokumentima.
 
U PKS su naveli da na godišnjem nivou, javne i privatne institucije u Srbiji štampaju i do pet miliona dokumenata.
 
Prosečan trgovinski lanac proizvede dva i po miliona dokumenata godišnje, pri čemu, samo za štampu, trošak iznosi 150.000 evra.
 
Celokupno upravljanje, obrada i slanje dokumenata, pored finansijskih, stvara i dodatne izazove - otežano, dugogodišnje arhiviranje obimne dokumentacije, smanjenu produktivnost zbog spore obrade i pretrage dokumenata uz naporan manuelni rad, kao i narušavanje životne sredine, usled ogromnih količina materijala.
 
Ukazano je i da je efikasnost isporuke dokumenata neretko spora i neuspešna, jer organizacije nemaju adekvatnu potvrdu o isporuci, zbog čega ne mogu biti sigurne da je pošiljka dospela na pravo mesto.
 
Verto platforma zbog toga kompanijama pojednostavljuje čitave procese upravljanja dokumentima, istovremeno omogućavajući i potvrdu prijema dokumenata, saopštila je PKS.
  • ???

    15.04.2020 12:13
    Culi ste za tehnolosko cudo zvano e-mail, jos ako je kriptovan. Zasto bi neko sa 2gr mozga poverljiva dokumenta slao preko neke neproverene platofrme. Ali dok je ovaca za sisanje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.