Direktor kompanije "Saop": Samo oni koji zavire u budućnost pobeđuju u tehnološkoj trci

Živimo u svetu koji napreduje velikom brzinom i verovatno ste među onima koji su bar jednom pomislili ili izgovorili "Šta će tek biti za 50 ili 100 godina?". Tačan odgovor na to pitanje nema niko, ali oni koji imaju intuiciju i uspeju da “zavire” u budućnost, uvek su jedan korak ispred drugih.
Ako pogledate samo 20 godina unazad shvatićete koliko se svet okrenuo novim tehnologijama i koliko je od njih zavisan. Setite se samo vašeg prvog mobilnog telefona i njegovih mogućnosti i uporedite sa telefonom koji danas koristite... Neke kompanije koje nisu na vreme prepoznale budućnost "pametnih" telefona su nestale zauvek. 
 
Situacija na tržištu poslovnih softvera je vrlo slična - proizvođači softvera se utrkuju "pametnim" rešenjima koje će korisniku što više olakšati rad, uštedeti vreme i novac. 
 
U toj trci je i kompanija "Saop", koja posluje na tržištu Srbije, Hrvatske i Slovenije. Ova firma bavi se razvojem dva programska rešenja: iCenter - ERP informacioni sistem za kompanije sa složenijim poslovim procesima i Minimax - internet program za mikro i mala preduzeća i knjigovodstvene agencije. Njihove proizvode koristi više od 30.000 korisnika u regionu i taj broj svakodnevno raste.
 
"Svet biznisa se kreće brže nego ikad, a kompanije koje se bave razvojem softvera moraju pratiti taj korak kako bi ostale konkurentne. Moramo čvrsto da verujemo u ono što radimo, da čitamo situacije, trendove, druge ljude, ali i sledimo sosptvenu intuiciju i nekad rizikujemo, jer samo tako rezultat neće izostati i klijenti će biti zadovoljni", kaže za 021.rs direktor kompanije "Saop" Goran Bjelica.
 
 
Dodaje da je u današnjem svetu digitalizacije, robotike i veštačke inteligencije imati kreativne ljude oko sebe čisto zlato čime god da se bavite.
 
"Zaista sam srećan što tu radost kreiranja i dobrih ideja svakodnevno delimo u našoj kompaniji. U našem kolektivu se trudimo da imamo atmosferu gde će zaposleni jedni druge da motivišu i inspirišu, gde će svako biti spreman na ulogu mentora i učenika", tvrdi Bjelica. 
 
Kako direktor kompanije “Saop” zaključuje, nije sve uvek med i mleko, koliko god se trudili, i pritisak je sastavni deo posla, "ali dokle god je on pod kontrolom - dobrodošao je jer pomera naše granice i naše mogućnosti".

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.