Lufthanza ukida 22.000 radnih mesta

Nemačka avio kompanija Lufthanza zbog krize usled pandemije virusa korona namerava da ukine 22.000 radnih mesta širom sveta, što je 16 odsto, saopštila je ta kompanija agenciji Frans pres.
Lufthanza ukida 22.000 radnih mesta
Foto: Pixabay
"Imaćemo 22.000 manje mesta sa punim radnim vremenom u okviru grupe Lufthanza, a polovina je u Nemačkoj", navodi ta kompanija i precizira da želi da izbegne otpuštanja "koliko je to moguće".
 
Grupa Lufthanza u okviru koje posluju evropske kompanije Svis, Ostrijan, Brisels erlajns i Jurovings, ima 135.000 zaposlenih širom sveta.
 
Predsednik Upravnog odbora Lufhtanze Karsten Špor je početkom juna ocenio da je višak samo 10.000 zaposlenih.
 
Međutim, "potražnja u vazdušnom saobraćaju očigledno će biti obnovljena veoma polako", navodi kompanija koja takođe planira smanjenje flote za 100 aviona od 763 letelice koliko ih ima.
 
"Bez značajnog smanjenja troškova za osoblje tokom krize, ugrozićemo mogućnost boljeg ponovnog pokretanja i rizikovati slabljenje Lufthanze", prokomentarisao je Mihael Nigeman, šef ljudskih resursa u izvršnom odboru grupe.
 
Lufthanza je zbog pandemije u prvom tromesečju 2020. izgubila 2,1 milijardu evra, a da bi prevazišla krizu dobila je devet milijardi evra državne pomoći i kredite koje garantuje nemačka država.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.