Za sada bez zabrane "Tik toka" u SAD

Odlukom jednog federalnog suda u SAD, privremeno je obustavljeno stupanje na snagu zabrane koju je administracija američkog predsednika Donalda Trampa uvela za mobilnu komunikacionu aplikaciju "Tik tok", koja je u vlasništvu jedne kineske kompanije.
Za sada bez zabrane "Tik toka" u SAD
Foto: Pixabay
Kako izveštava CNN, ovakva odluka suda, doneta samo nekoliko sati pre nego što je zabrana trebalo da stupi na snagu, predstavlja pobedu za "Tik tok", čiji su pravni zastupnici podneli žalbu povodom zabrane zbog, kako su naveli, njene neustavnosti i kršenja procedure.
 
Kako je na jučerašnjem vanrednom saslušanju rekao jedan od zastupnika, zabrana bi predstavljala neuobičajen postupak upravo u vreme kada je potreba za slobodnom, otvorenom i pristupačnom komunikacijom u SAD u svom zenitu pred novembarske predsedničke izbore.
 
S druge strane, advokati koji u ovom sporu predstavljaju državu, istakli su da činjenica da je vlasnik "Tik toka" kineska kompanija prestavlja "neposrednu pretnju" po nacionalnu bezbednost SAD, budući da Trampova administracija tvrdi da podaci o korisnicima "Tik toka" u Americi potencijalno mogu završiti u rukama kineskih vlasti.
 
"Tik tok", međutim, negira tu mogućnost i ističe da ti podaci ostaju u SAD, a da se njihove rezervne kopije čuvaju u Singapuru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija